NESREĆA U KOLUMBIJI

FOTO, VIDEO: U KOLUMBIJI PAO AVION SA 72 PUTNIKA U zrakoplovu na čarter letu bili su igrači jednog od vodećih brazilskih nogometnih klubova

 Spor Arti / TWITTER

NOVO 11:12 Kako navodi Daily Mail, nogometaši su bili prisiljeni promijeniti let jer im brazilske vlasti nisu dopustile putovanje čarterom.

------------------------------

10:44 - Policijski zapovjednik José Acevedo kazao je lokalnim medijima kako strahuje da je 75 ljudi poginulo, te samo šest preživjelo.

-------------------------------------

09:36 - Gradonačelnik Medellina, Federico Gutierrez, potvrdio je kako je u avionskoj nesreći poginulo najmanje 25 ljudi.

- Vatrogasci su kazali kako je zasad 25 mrtvih. Ovo je tragedija. Dobili smo fotografije aviona koji je prepolovljen. Spominje se više od 10 preživjelih, najvažnije je sada spasiti njihove živote. Hvala Bogu da avion nije pao na naseljeno područje, jer bi tragedija bila još veća - kazao je Gutierrez.

-------------------------------------

09:28 - Navodno su obrambeni igrač, 27-godišnji Alan Ruschel, te golmani Danilo Padilha i Jakson Follmann, među najmanje šestero preživjelih u zrakoplovnoj nesreći.

Svjedoci su čuli Ruschela, koji je prevezen u bolnicu zbog slomljenog kuka i ozljeda glave, kako liječnike pita da potraže njegov vjenčani prsten.

Instagram

Vozila hitne pomoći koja su dovezla preživjele do bolnice nisu mogla doći do mjesta nesreće, pa su liječnici morali hodati 30 minuta kako bi spasili preživjele. Lokalni radio javlja kako su ih nosili kroz toliko gustu maglu da su vidjeli tek par koraka pred sobom, a onda su ih premjestili u kamione koji su ih još kojih 700 metara prevezli do vozila hitne pomoći. Neki kamioni zapeli su u blatu što je otežalo spašavanje. Vani je bilo samo 5°C pa postoji mogućnost i od hipotermije.

Svjedoci su kazali kako su vidjeli da je dosad spašeno petero ljudi.

Video podijeljen na Twitteru navodno pokazuje točan trenutak kada je avion nestao s radara.

Gradonačelnik grada La Union, Hugo Botero Lopez, kazao je za kolumbijske novine El Tiempo kako su na mjestu nesreće vatrogasci iz četiri grada kao i 90 spasioca, no kako nije lako doći do preživjelih.

Lokalni mediji u Kolumbiji javljaju kako je u bolnicu blizu Medellina stigao jedan putnik na nosilima s maskom kisika na licu i prekriven dekom. Činio se živim, kažu.

Zbog loših vremenskih uvjeta mjestu nesreće može se pristupiti samo cestovnim putem.

Video objavljen na Facebook stranici kluba Chapecoense pokazuje momčad kako se sprema za let u međunarodnoj luci Guarulhos u Sao Paulu.

-------------------------------------

06:49 - Zrakoplov u kojemu je bila brazilska nogometna momčad Chapecoensea srušio se u ponedjeljak navečer blizu kolumbijskog grada Medellina, priopćila je uprava zračne luke ne navodeći ima li u nesreći žrtava.

"Potvrđeno. Zrakoplov oznaka CP2933 prevozio momčad ChapecoenseReal. Možda ima preživjelih", objavili su na Twitteru čelnici zračne luke Jose Maria Cordova blizu Medellina.

Po izjavi jednog dužnosnika, šest osoba je preživjelo.

Zrakoplov koji je iz Bolivije poletio sa 72 putnika i devet članova posade, srušio se u Cerro Gordu, u okrugu La Union, dodaje isti izvor.

Pristup mjestu nesreće, oko 50 km od Medellina, moguć je samo kopnom zbog "vremenskih uvjeta", dodaje zračna luka.

"Zrakoplov je najvjerojatnije ostao bez goriva", rekao je za AFP Elkin Ospina, gradonačelnik La Ceje, blizu La Uniona. Po njegovim riječima, spasilačke ekipe su stigle na mjesto nesreće i tamošnje medicinske ustanove pripremaju se za prihvat ozlijeđenih.

Zasad nema reakcije nogometnog kluba Chapecoensea. Njegovi su igrači išli u Madellin gdje su trebali igrati s Atleticom Nacional u završnici Južnoameričkog kupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:30