STANJE UZBUNE

U NJEMAČKOJ U TIJEKU PROTUTERORISTIČKA AKCIJA Policija blokirala ceste i objavila tjeralicu za 22-godišnjim Sirijcem: 'Pripremao je bombaški napad!'

 Fabrizio Bensch / Screesnhot / REUTERS

Policija njemačke savezne države Saske objavila je u subotu kako u Chemnitzu na istoku Njemačke traga za 22-godišnjim Sirijcem osumnjičenim da priprema bombaški napad.

Preciznije, policija je objavila tjeralicu za Jaberom Albakrom, Sirijcem rođenim u siječnju 1994. za kojeg sumnja da priprema bombaški napad. Prema pisanju BBC-a, u njegovom je domu policija otkrila nekoliko stotina grama eksploziva.

Ranije tijekom dana, policija je na društvenoj mreži Twitter objavila da u Chemnitzu vodi veliku operaciju zbog sumnje da se priprema bombaški napad. Tijekom pretresa stana u četvrti Fritz-Heckert policija nije pronašla osumnjičenog ni bombu već samo tragove eksploziva, rekao je glasnogovornik policije. Unutarnja obavještajna služba dala je informacije koje su pokrenule tu policijsku operaciju.

U Njemačkoj su u srpnju izvedena dva napada za koje je odgovonost preuzela organizacija Islamska država (IS). Jedan samoubičaki napad je izveo 27-godišnji Sirijac kojem je odbijena molba za azilom i u kojeme je 15 osoba ranjeno a jedan napad sjekirom je izveo 17-godišnji afganistanski tražitelje azila koji je ranio 5 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:27