ZAKULISNE IGRE

U TIJEKU PONOVLJENI IZBORI U STOCU Inicijativa za Stolac podijelila letke u kojima pozivaju na bojkot HDZ-ov kandidata!

Stjepan Bošković i letak na kojem se poziva građane da ne glasaju za njega
 Tonči Plazibat / čitatelj / Hanza media

U stolačkoj općini u nedjelju bez problema protječu ponovljeni izbori nakon što su u listopadu u nasilno prekinuti.

Član središnjeg izbornog povjerenstva Vlado Rogić kaže kako nema nikakvih problema s glasovanjem, a na terenu je veliki broj predstavnika javnoga reda, stranih i domaćih promatrača.

- Sve protječe bez ikakvih problema. Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme. Glasuje se na 20 biračkih mjesta i četiri mobilna tima - rekao je Rogić za Hinu. Izbori u Stocu prekinuti su 2. listopada nakon nasilja u kojemu su sudjelovali članovi bošnjačke Inicijative za Stolac.

Podsjećamo, Sud BiH zabranio je sudjelovanje na ponovljenim izborima Salmiru Kaplanu, kandidatu za načelnika. U utrci za načelnika ostao je Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH te Mato Komšić iz Socijaldemokratske fronte.

No, čini se da će ovi izbori ostati zapamćeni po zakulisnim igrama. Naime, prema informaciji koji nam je poslao zabrinuti čitatelj, Inicijativa za Stolac danas dijeli letke po gradu kojima poziva na bojkot glasovanja za Stjepana Boškovića, to jest poziva se građane da glasaju za Matu Komšića.

U letku, koji možete vidjeti na dnu teksta, stoji "da su 2.10. stali u kraj nepravdi i izbornim krađama koje već desetljećima u Stocu provodi HDZ...", a potom navode da im je glavni cilj "zaustaviti dvadesetogodišnju vladavinu HDZ-a i dvanaestogodišnju vladavinu Stjepana Boškovića".

Dalje u letku se navode specifične upute glasačima kad da izađu na izbore:

- Poučeni dosadašnjim negativnim iskustvima s HDZ-om, smatramo da je nepotrebno da na izbore počnemo izlaziti prije 13 sati. Nitko ne smije glasovati prije 13 sati - piše u letku.

Štoviše, članovi Inicijative za Stolac predvidjeli su specifičan raspored glasanja za razna domaćinstva pa tako u ovom konkretnom letku stoji da "njihovo domaćinstvo treba glasati između 17 h i 19 h".

čitatelj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:04