OTAC I KĆI

Ubili susjedu zbog probušene lopte

 Leicestershire police

Otac i kći, William Jelly i Natalie Bollen, osuđeni su za teško ubojstvo vlastite susjede, piše BBC.

Razlog za njihov zločin bio je u banalnoj činjenici da je susjeda, 34-godišnja Kelly Machin, probušila loptu Nataliena sina, odnosno Williamova unuka, nakon što joj je po tko zna koji put uletjela u dvorište i takvu je bacila natrag preko ograde.

Tužiteljica je objasnila kako je Machin imala problema s tom obitelji, naročito zbog velike buke koju su stvarala djeca obitelji Bollen i pritom konstantno napucavala loptu u njezino dvorište.

Kad joj je 23. kolovoza prošle godine napokon prekipjelo, probušila je loptu. Nakon toga se grupa žena, među kojima je glavnu riječ vodila Natalie Bollen, okupila ispred njezine kuće i vikala "Izađi van, Kelly!". Potom je Bollen počela lupati na njezina vrata, psovati i vikati:

- Možda nećeš sada izaći, Kelly, ali ja ću te ubiti!

Gospođa Machin je potom nazvala policiju i rekla da se boji za svoj život. Nakon 20 minuta grupa žena je otišla, ali se Bollen vratila sa svojim ocem i njegovom ženom. Vrata im je otvorio Kellyn prijatelj Winston Hinds, nakon čega su optuženi upali u kuću bez poziva.

Natalie Bollen je triput udarila gospođu Machin u glavu, njezin otac ju je udario i gurnuo uslijed čega je pala na stolić i polomila rebra.

- Sklupčala se na pod i plakala je - opisala je njezinu agoniju tužiteljica tijekom suđenja.

Machin je uspjela pozvati hitnu i policiju dok su njezini napadači i dalje bili u kući, a snimljeni poziv zabilježio je kako plače i zapomaže:

- Razbili su mi glavu! - vikala je, dok se u pozadini čuju napadači kako agresivno viču na nju. Nakon toga su došli i policija i bolničari koji su smatrali da Machin ne mora ići u bolnicu.

No, ona je i dalje osjećala bol te se 28. kolovoza javila u bolnicu gdje je opet odlučeno da je nije potrebno zadržati na promatranju. No, zbog puknuća rebra oko njezina srca se nakupilo skoro 2 litre krvi zbog čega je ono prestalo kucati.

Machin je na kraju umrla "sama, u bolovima i teško dišući", u noći s 3. na 4. rujna prošle godine. Visina zatvorske kazne njezinim ubojicama odredit će se u lipnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:13