TUČA, GRAD, BUJICE, POPLAVE

UBOJITA OLUJA HARA REGIJOM U dijelovima BiH izvanredno stanje, grom u Srbiji ubio dvije curice

 Screenshot / YouTube

U nekoliko općina u središnjoj Bosni proglašeno je izvanredno stanje zbog posljedica snažnog nevremena koje je tijekom nedjelje i ponedjeljak pogodilo taj dio BiH i ugozilo veliki broj obiteljskih kuća.

U općini Vareš proglašeno je stanje prirodne katastrofe nesreće zbog obilnih padalina koje su izazvale poplave i klizišta. Zbog nabujalih potoka i rijeka otežano se prometuje na regionalnom putu od Breze do Vareša, a selo Stupni Dol je prometno odječeno zbog više aktivnih klizišta. Ugroženo je više obiteljskih kuća i pomoćnh objekata.

Potpuno je prekinut promet cestom koja vodi prema mjesnoj zajednici Željezno Polje kod Žepča, a još nekoliko naselja je prometno odsječeno slično kao 2014. godine kada su zabilježene katastrofalne poplave.

Olujno nevrijeme zahvatilo je prije podne i područje Tuzle otežavajući promet. U Zenici je snažan vjetar lomio granje, a tuča je nanijela manje štete zgradama i obiteljskim kućama.

Dvije djevojčice preminule nakon udara groma u Srbiji

U nevremenom koje je zahvatilo srpsko mjesto Aleksandrovac, dvije su djevojčice poginule od udara groma, piše Blic.

Prema pisanju Blica, dvije su se djevojčice vraćale s plivanja u Hali sportova oko 17:50 kada ih je udario grom.

Jedna je preminula na licu mjesta, dok je druga u komi prebačena u kruševačku bolnicu. Djevojčica je unatoč naporima liječničkog tima preminula nakon višestrukih pokušaja reanimacije.

U tijeku je istraga o tome jesu li su djevojčice koristile mobitele u trenutku kada se zbila ova nesreća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:01