PRONAĐENA MRTVA

Uhićen nasljednik Tetra Paka zbog ubojstva supruge

Nasljednik tvrtke Tetra Pak uhićen je pod sumnjom da je ubio ženu
This photo of Nov. 26, 1996 shows Eva Rausing, right, and her husband Hans Kristian Rausing at Winfield House, London, the residence of the US ambassador to the UK attending the Glamour America Fashion Show and lunch. One of Britain's richest women, American-born Eva Rausing, was found dead in her west London home and a man was arrested in connection with the case, British police say, adding that an autopsy had failed to uncover a formal cause of death. Rausing, 48, was the wife of Hans Kristian Rausing, heir to the TetraPak fortune his father built by creating a successful manufacturer of laminated cardboard drink containers. (AP Photo/Alan Davidson/The Picture Library Ltd)
 AP

Milijarder Hans Kristian Rausing, nasljednik carstva industrijske ambalaže Tetra Pak, uhićen je zbog ubojstva supruge Eve, s kojom je činio par poznat po problemima s drogom, objavio je Scotland Yard.

Hans Kristian Rausing (49), "uhićen je zbog ubojstva i čekamo kad će biti u stanju da ga se ispita", izjavila je detektivka Scotland Yarda Sharon Marman, dodajući da je osumnjičeni trenutno na medicinskom pregledu.

Britanska policija pronašla je početkom tjedna tijelo Eve Rausing, supruge Hansa Kristiana Rausinga, pretražujući luksuzni stan para u elegantnoj londonskoj četvrti Belgraviji.

Do jezivog otkrića došla je nakon što je u ponedjeljak uhitila Hansa Kristiana Rausinga zbog posjedovanja male količine droge dok je opasno vozio. "Dobili smo nalog za pretres stana i tada su policajci pronašli tijelo" 48-godišnje Amerikanke.

Rausing je jedno od troje djece Hansa Rausinga, sina švedskog osnivača industrijskog carstva Tetra Pak. Očevo bogatstvo procjenjuje se na 5,4 milijardi eura.

Djed Ruben osnovao je 1951. godine tvornicu za kartonsku ambalažu koja je revolucionarno promijenila pohranu pića za tržište.

Majka četvero djece u ponedjeljak je pronađena mrtva u svom 70 milijuna funti vrijednom domu u Londonu u kojem je živjela s bogatim suprugom, inače nasljednikom tvrtke Tetra Pak, koji je uhićen pod sumnjom da je ubio vlastitu ženu.

Eva Rausing, čija je ovisnost o drogama dobro poznata, studirala je na Occidental College, privatnom koledžu u Los Angelesu, i to u isto vrijeme kad i Barack Obama.

- Njezin prvi kontakt s teškim drogama dogodio se upravo na Occidentalu. Dok je bila tinejdžer pušila je "travu", no na koledžu je prešla na teške droge - kazala je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:51