MREŽA MANEKENKI

Uhićena bivša kraljica ljepote, šefica narkokartela

 AFP

BUENOS AIRES - Nekadašnji kolumbijski top-model, glumica i kraljica ljepote - Angie Sanclemente Valencia, poznata i kao kokainska kraljica za kojom je Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu zbog "zločina povezanih s krijumčarenjem droge" - uhićena je u Buenos Airesu nakon više mjeseci bijega.

Bivšu kraljicu ljepote sumnjiči se da je organizirala kriminalnu skupinu manekenki koje su krijumčarile na kilograme kokaina u Argentinu i druge zemlje. Uhićena je u jednom hostelu u sjeveroistočnoj četvrti Buenos Airesa zvanoj Palermo, a njena majka Jeanette Valencia ističe kako joj je kćer ' nedužna te žrtva urote '.

Sanclemente je u bijegu od prosinca prošle godine kada je jedna od njezinih dostavljačica uhićena u Meksiku s čak 57 kilograma kokaina. Ubrzo nakon toga izdan je nalog za Sanclementino uhićenje.

Pravosudni dužnosnici odbili su zahtjev njenog odvjetnika da Sanclemente dobije povlašteni tretman, navodeći 'kako se nije predala vlastima zbog straha da će je u zatvoru silovati'.

Do prije nekoliko godina bila je jedna od najpoznatijih kolumbijskih manekenki. Prije 10 godina, 2000., natjecala se u izboru ljepote za Kraljicu kave gdje je pobijedila, no titulu je izgubila nakon otkrića da je udana što je dovelo do njene diskvalifikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:39