KATASTROFA

URUŠIO SE NEBODER U CENTRU TEHERANA Prvo je planuo požar, a onda se sve srušilo, poginulo je najmanje 20 vatrogasaca

 REUTERS

Više od 20 vatrogasaca je poginulo pri urušavanju zgrade od 15 katova u četvrtak u Teheranu nakon izbijanja požara, rekao je gradonačelnik Teherana Mohammad Bagher Qalibaf na državnoj televiziji.

"Do sada je više od 20 naših kolega vatrogasaca izgubilo život u pokušaju da pomognu" nakon požara zgrade rano ujutro, rekao je gradonačelnik.

Glasnogovornik vatrogasnih brigada Jalal Maleki nije mogao potvrditi stradavanja vatrogasaca, koje smatraju nestalima do pronalaženja tijela.

Stanovnici zgrade evakuirani su neposredno prije urušavanja, ali više desetaka vatrogasaca koji su se borili protiv požara još se nalazilo u zgradi.

Vojnici, psi tragači i spasioci pretražuju ruševinu zgrade Plasco nakon što se srušila u golemom oblaku prašine.

QUALITY REPEATA wounded firefighter stands at the site of a collapsed high-rise building in Tehran, Iran January 19, 2017. REUTERS/Mahmoud Hosseini/Tasnim News Agency. ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE.
REUTERS

Državna TV rekla je kako je najmanje 78 ljudi, među kojima 45 vatrogasaca, ozlijeđeno, a ostaci zgrade nastavili su gorjeti nakon rušenja. Većina ozlijeđenih je prevezena u bolnicu, a mnogi od njih su ubrzo i pušteni, rekla je TV

Poluslužbena novinska agencija Tasnim navodi dužnosnika iz ureda guvernera Teherana da je rekao kako je kratki električni spoj izazvao požar, ali za sada nema potvrde te tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:37