RIJABKOV SVE POTVRDIO

UTJECAJNI RUSKI DIPLOMAT OTVORENO PRIZNAO VEZU MOSKVE I TRUMPA! 'Bili smo u kontaktu s njegovim najbližim suradnicima tijekom cijele kampanje'

 REUTERS

Ruski diplomat izjavio je kako su pripadnici ruske vlade bili u kontaktu s političkim timom Donalda Trumpa tijekom kampanje za predsjedničke izbore, javlja Reuters pozivajući se na rusku novinsku agenciju Interfax.

Trumpova protukandidatkinja Hillary Clinton optužila ga je da je lutka na koncu ruskog predsjednika Vladimira Putina, nakon što ga je javno nahvalio, no Trump je odbacio te optužbe i tvrdio kako nema nikakve veze s ruskom vladom.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rijabkov priznao je u četvrtak kako su postojali kontakti s Trumpovim političkim timom.

- Bili smo u kontaktu tijekom cijele izborne kampanje, a ti kontakti će se i nastaviti, rekao je i dodao da je ruska vlada u kontaktu s mnogim najbližim suradnicima Trumpa, no nije navodio imena.

FBI je proteklih mjeseci istraživao tvrdnje da su Trump ili njegovi suradnici imali upitne odnose s Rusima ili ruskim tvrtkama, no nije pronašao nikakve dokaze koji bi opravdali punu istragu.

Trumpov glasnogovornik nije htio komentirati izjavu Rijabkova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:35