DAN ŽALOSTI U MAĐARSKOJ

UŽAS KOD VERONE Spaljena tijela srednjoškolaca iz autobusa smrti bit će vrlo teško identificirati...

 REUTERS

Bit će potrebni dani da se konačno identificiraju žrtve stravične nesreće kod Verone kad je autobus pun djece udario u stup i zapalio se.

Posljednji podaci i dalje govore da je riječ o 16 poginulih dok je jedna žrtva u induciranoj komi kako bi joj se pokušao spasiti život. Naime, tijela su gotovo karbonizirana i zbog toga će postupak identifikacije biti vrlo spor. Prva su tijela poginulih trebala u Mađarsku doći tijekom nedjelje.

U Budimpešti su pred srednjom školom Szinyei Merse Pal zapaljene brojne svijeće i stalno dolaze učenici i roditelji kako bi odali počast poginulim prijateljima. Potvrđena je i priča o profesoru junaku i tragičaru. Gyorgy Vigh je iz gorućeg autobusa izvukao brojnu djecu, ali njegov 30-godišnji sin i 18-godišnja kći su poginuli. Njima naprosto nije stigao pomoći.

Budimpešta je konačno potvrdila da su u autobusu bila 43 djeteta i 11 odraslih osoba, ali i dalje nije utvrđeno što je uzrok ove strašne tragedije. Sve je više spekulacija da bi razlog ipak mogao biti tehnički kvar budući da su se vozači zamijenili sat vremena prije tragedije tako da bi umor mogao biti isključen. Danas je u Mađarskoj proglašen dan žalosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:37