UBOJICA POLICAJCA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: CURE DETALJI O NAPADAČU ISIS-a, POLICIJA JE ZNALA BAŠ SVE O NJEMU! Objavljena dramatična snimka okršaja na Champs Elyseesu

Lijevo, muškarac osumnjičen za ubojstvo policajca u Parizu
 Christian Hartmann / Screenhot: Twitter/YouTube / Reuters TV / Reuters

Identificiran je napadač koji je u četvrtak u središtu Pariza ubio policajca i ranio još dva, ali njegovo ime neće biti otkriveno sve dok istražitelji ne doznaju je li imao pomagače u napadu, istaknuo je novinarima pariški javni tužitelj François Molins.

Molins je kazao kako istražitelji znaju identitet napadača, ali ga neće otkriti dok traje istraga.

- Istražitelji žele biti sigurni je li ubojica imao pomagače - rekao je Molins.

Glasnogovornik francuskog Ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet izjavio je kako životi ranjenih policajaca više nisu u opasnosti.

Novinska agencija Islamske države AMAQ nekoliko sati nakon pucnjave objavila je da je napad izveo pripadnik ISIS-a Abu Yusuf al-Beljiki, odnosno 'Belgijac'. Agencija nije navela nikakve dokaze ISIS-ove upletenosti u događaj.

L'Express javlja da je riječ o 39-godišnjem Karimu Cheurfi, poznatom pod gore navdenim nadimkom Abu Yusuf al-Beljiki, rođenom u predgrađu Pariza Livry-Gargan, a koji je živio u drugom pariškom predgrađu Chelles, Seine-et-Marne. Prilikom napada on je izašao iz svog automobila te iz automatskog oružja otvorio vatru na policijski auto koji je stao na crvenom svjetlu, pritom ubivši jednog i teško ranivši dvojicu policajaca.

Nakon toga je počeo bježati, ali su ga sustigli drugi policajci koji su ga usmrtili hicima iz vatrenog oružja, rekao je Pierre-Henry Brandet.

Cheurfi je inače bio dobro poznat vlastima, budući da je još 2003. godine bio osuđen na 20 godina zatvora zbog napada na policajca koje je počinio dvije godine ranije. No, 2005. mu je kazna smanjena na 15 godina, a iz zatvora je pušten ranije L'Express.

Te 2001. tada 23-godišnji Cheufri je oteo pištolj policajcu i potom ga upucao s tri hica u pluća, nogu i stopalo, a otvorio je vatru i prema drugim policajcima. Osim toga, bio je poznat po nasilnim pljačkama zbog kojih je i bio u policijskom pritvoru u vrijeme tog incidenta.

Također, u policijskoj evidenciji Cheufri se vodio kao opasni ekstremist, a brzo preuzimanje odgovornosti za napad od strane ISIS-a, kojem obično treba najmanje 12 sati da potvrdi da je napada počinio netko od "njihovih" terorista, otkriva da im je napadač bio dobro poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:29