DRAMA

VELIKA POTJERA U MÜNCHENU Napadač nožem izbo nekoliko ljudi na postaji podzemne željeznice pa se dao u bijeg biciklom, policija uhitila jednu osobu

 Michael Dalder / REUTERS

>>> NOVO 13:44 Njemačka policija uhitila je u subotu vjerojatnog napadača nožem u Münchenu koji je ujutro u bavarskoj prijestolnici ranio četiri osobe.

- Uhitili smo osobu koja odgovara opisu svjedoka, ali ne možemo zasad potvrditi da je on zaista napadač, kazao je novinarima glasnogovornik muenchenske policije Marcus da Gloria Martins.

Martins je dodao da policija zasad ne može govoriti o motivu napada te da vjeruje da je djelovao sam.

Policija je uhitila osobu koja odgovara opisu koju su dali svjedoci.

----------------------------

Na stanici podzemne željeznice u Münchenu nepoznati napadač u subotu prijepodne nožem je izbo pet osoba i ozlijedio ih, nakon čega se dao u bijeg, a policija u veliku potjeru.

Kako javljaju njemački mediji, napad se dogodio na stanici Rosenheimer Platz, a policija je putem službenog profila na Twitteru upozorila sve građane da se drže podalje od mjesta incidenta, a one koji žive u blizini da ne napuštaju domove.

Prema prvim informacijama, svi napadnuti prolaznici pretrpjeli su lakše ozljede, a motivi napadača zasad nisu jasni.

Policija ga je opisala kao muškarca u 40-im godinama, odjevenog u zelenu jaknu. Na leđima je nosio ruksak, a s mjesta događaja navodno se udaljio na crnom biciklu.

Područje incidenta nadlijetali su policijski helikopteri, a kasnije je stigla informacija da je jedna osoba uhićena, ali nije poznato je li riječ o samom napadaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:01