LICE S MASKOM

VIDEO: BIVŠA MISSICA PRVI PUT OTKRILA KAKO IZGLEDA NAKON NAPADA KISELINOM Uživo u emisiji skinula šal i hrabro pokazala posljedice brutalnog napada

 Instagram

Bivša finalistica izbora Miss Italije pojavila se na nacionalnoj televiziji tri mjeseca nakon što joj je bivši dečko bacio kiselinu u lice i prvi put u javnosti skinula zavoje i pokazala kakve je posljedice ostavio taj strašni događaj.

Gessica Notaro (27) ima stravične ožiljke na licu i još uvijek nije sigurno hoće li izgubiti vid na jedno oko, a njezin bivši partner nalazi se u pritvoru, piše BBC.

U TV emisiji, koja je emitirana u četvrtak kasno poslijepodne, bivša je manekenka skinula šal kojim je prekrila lice. ‘Želim da vidite što mi je napravio. Ovo nije ljubav’, rekla je.

Voditelj talk showa, Maurizio Costanzo, rekao joj je da slobodno zadrži šal ako se tako osjeća ugodnije, no ona je rekla da bi ga radije skinula jer ‘svi to moraju vidjeti’. Lice joj je potpuno izobličeno premda je imala već nekoliko operacija, uključujući i jednu kojom su joj pokušali spasiti vid na lijevo oko, no ono je još uvijek u zavojima.

Notaro radi kao trenerica morskih lavova u odmaralištu u Riminiju. U bolnici je provela dva mjeseca nakon što ju je u siječnju kiselinom napao bivši partner i odonda trpi stalne bolove. Njezina je priča privukla pažnju javnosti, a na Facebooku je pisala o svojim problemima. Međutim, svaka njezina objava na Facebooku koja sadržava video ili sliku snimljena je tako da se ne vidi glava.

S dečkom Jorgeom Edsonom Tavaresom prekinula je prošlo ljeto. Nakon što se požalila policiji da je bivši partner uhodi, izdana mu je zabrana približavanja. On tvrdi da je nije zalio kiselinom 10. siječnja ove godine.

‘Dok mi je kiselina izjedala lice, bila sam na koljenima i molila sam se. Molila sam Boga da mi uzme ljepotu, ali da mi barem ostavi vid’, rekla je.

Talijane ovaj slučaj podsjeća na slučaj odvjetnice Lucije Annibali čije je lice također bilo uništeno kad je bivši partner platio dvojici muškaraca prije četiri godine da joj bace kiselinu u lice. Oba slučaja potaknula su raspravu o nasilju nad ženama u Italiji.

Za slučaj se posebno zainteresirala državna tajnica Predsjedništva Vijeća ministara, Maria Elena Boschi, koja je na Dan žena potaknula raspravu o ovom napadu. I na Facebooku je izrazila podršku objema ‘hrabrim ženama’, i Gessici i Luciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:29