KAMERA ZABILJEŽILA SVE!

VIDEO Bombašica ušla na proslavu: Somalski uglednici pobijeni u kazalištu!

Predsjednik somalijskog olimpijskog odbora Aden Yabarow Wiish i šef somalijske nogometne federacije Said Mohamed Nur dvije su od ukupno deset žrtava jučerašnjeg samoubilačkog bombaškog napada u novootvorenom nacionalnom kazalištu u Mogadišuu, gdje se obi-lježavala prva obljetnica pokretanja somalijske nacionalne televizije.

Proslavi je prisustvovao i sam somalijski premijer Abdiweli Mohamed Ali , no on nije ozlijeđen.

Odgovornost za bombaški napad, koji je izvela žena, preuzela je islamistička militantna skupina Al-Shabab, koja kontrolira veliki dio Somalije. Do samoubilačkog napada došlo je u trenutku kad su uzvanici gledali glazbeni nastup.

- Eksplodiralo je kad su izvođači pjevali, a gledatelji su im pljeskali. Sve je bilo u mraku zbog dima. Ljudi su počeli vrištati, a vojnici su odjednom zapucali prema vratima - ispričali su očevici. Nacionalno somalijsko kazalište u Mogadišuu zatvoreno je ranih 90-ih godina prošlog stoljeća, kad se Somalijom proširio građanski rat, a ponovno se, nakon obnove, otvorilo prošlog mjeseca.

Njegovo ponovno otvorenje bio je jedan od znakova normalizacije života u tom gradu iz kojeg su pripadnici Al-Shababa istjerani prošle godine uz pomoć vojnika Afričke Unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:03