OPREZ, UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

VIDEO: BRUTALNO SMAKNUĆE USRED BIJELA DANA Sudac koji je istraživao El Chapov kartel upucan u zatiljak dok je trčao

 Screenshot

Sudac koji je istraživao neke od najvećih meksičkih narko-bandi - uključujući i el-Chapov ozloglašeni Sinaloa kartel - smaknut je usred bijela dana nasred ulice u gradu Metepec, oko 50 kilometara zapadno od Mexico Cityja.

Šokantna snimka s nadzornih kamera prikazuje Vicenta Antonia Bermudeza Zacariasa (37) kako joggira, a potom mu prilazi ubojica i puca mu u zatiljak.

Misteriozni napadač pobjegao je čim je upucao u glavu Bermudeza. Prema pisanju lokalnih medija, sudac je prevezen u bolnicu gdje je kasnije preminuo.

Meksički predsjednik Enrique Pena Nieto osudio je ubojstvo i naredio državnom odvjetništvu da preuzme istragu.

Bermudez je postao sudac okružnog suda u prosincu 2013., a njegovi slučajevi uključivali su, međuostalim, i kartel Los Cuinis kao i istragu o poreznoj prevari protiv moćnog biznismena Niama Libiena Kauija, čija je obitelj optužena za sudjelovanje u krijumčarenju droge.

Nedavno je obustavio izručenje Joaqina Guzmana 'El Chapa' u SAD gdje se trebao suočiti s optužbama za krijumčarenje droge.

El Chapov Sinaloa kartel poznat je po smaknućima ili podmićivanju korumpiranih dužnosnika, a notorni narko-kralj El Chapo već je dva puta pobjegao iz strogo čuvanih zatvora.

Ipak, još se ne zna tko je odgovoran za ubojstvo suca, a policija kaže kako motiv još nije utvrđen.

Predsjednik vrhovnog suda Luis Maria Aguilar Morales pozvao je policiju da zaštiti suce.

- Savezni suci su ljudi koji svoj život posvećuju pravdi i državi. Potrebna im je sigurnost i mir koji bi garantirali njihovu nezavisnost - kazao je Morales.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:19