STIGLI U SEVASTOPOLJ

VIDEO: ČETNIČKI KRIM TIM Bradati vojvoda Milutin došao pomoći braći Rusima: 'Mi smo jedan narod'

 YouTube

SEVASTOPOLJ - Ako je za vjerovati izvješćima srpskih medija, na Krim su ovih dana stigli pripadnici Četničkog pokreta kako bi dali podršku braći Rusima. Na čelu s izvjesnim Milutinom Mališićem, koji se predstavlja kao zapovjednik četničke brigade Vukovi, pojavili su se u Sevastopolju, gradu u kojem se nalazi baza ruske Crnomorske flote.

'Mi predstavljamo Četnički pokret i nas možete usporediti s kozacima u Rusiji. Naš je cilj da u ime srpskog naroda damo podršku ruskom narodu. U ovom trenutku je ovdje sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Europa financiraju oporbu i oni govore da hoće u Europu, a sve je to laž', rekao je bradati Milutin, navodeći da su četnike na Krim pozvali kozaci.

'Za vrijeme ratova u nekadašnjoj Jugoslaviji, postojao je veliki broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovdje', rekao je još Milutin.

Na Krim je navodno došlo pet četnika.

U međuvremenu, na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj se Milutin obraća ruskom auditoriju na nepoznatoj lokaciji. Osoba koja ju je postavila na internet tvrdi da je snimka zabilježena u Sevastopolju, no iz Milutinovih se riječi to ne može sa sigurnošću zaključiti.

Na snimci Milutin 'braći Rusima' poručuje: 'Znajte da smo mi jedan narod, ista slavenska krv u nama teče, jedina je istinita pravoslavna vjera u gospodina Isusa Krista, našeg spasitelja. Mi podržavamo sve rodoljubive snage u Rusiji gdje su Rusi samosvjesni i gdje znaju da im je jedini put uz gospodina Isusa Krista i uz povratak cara pravoslavnog koji će biti zaštitnik svih pravoslavnih na planetu Zemlji', rekao je četnički vojvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:11