PRAVI MALI BORAC

VIDEO: DJEČAK S LEUKEMIJOM RASPLAKAO SVIJET Obitelj mu ostala bez svega, a onda se on razbolio. Sada mu se ispunila najveća životna želja

 Screenshot CTV

Sedmogodišnji Jordan Cartwright ni u kojem pogledu nije običan dječak - strastveni je zaljubljenik u klasičnu glazbu, a najveća želja mu je, kaže, jednoga dana dirigirati pravim pravcatim orkestrom.

Dječak iz kanadskog grada Grande Prairie boluje od leukemije, a nedavno je završio devetomjesečni ciklus kemoterapije.

Roditelji zbog sinova liječenja od ožujka ove godine žive u apartmanu humanitarne ustanove Ronald McDonald House u gradu Edmontonu u kanadskoj pokrajini Alberti, a uoči Božića najljepše iznenađenje priredio im je tamošnji simfonijski orkestar.

- Kad smo čuli da Jordan voli klasičnu glazbu, odlučili smo mu ispuniti želju i pozvati ga da nam bude počasni dirigent. Namjeravao sam mu pomoći oko priprema, ali za to uopće nije bilo potrebe. Osim što je borac, on je i pravi glazbeni genijalac. Rekao mi je kako je mjesecima proučavao snimke s koncerata i tako naučio dirigentske pokrete, rekao je oduševljeni voditelj orkestra.

Jordan je za nastup života dobio i klasično crno odijelo te leptir-mašnu.

Prije nego što se dječak razbolio, obitelj Cartwright proživjela je pravi pakao.

U požaru im je do temelja izgorjela obiteljska kuća, a otac Scott dobio je otkaz kad je supruga Robyn saznala da je trudna s trećim djetetom.

- Novac i materijalne stvari ne znače nam apsolutno ništa. Samo želimo da Jordan što prije ozdravi. Želimo ga gledati kako raste, zaključili su roditelji.

Screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:34