DONALD U ELEMENTU

VIDEO: EVO KAKO NA DJELU IZGLEDA TRUMPOVA POLITIKA 'AMERIKA PRVA' Na summitu NATO-a američki predsjednik grubo odgurnuo crnogorskog premijera

Donald Trump 'sklanja' crnogorskog premijera Duška Markovića s puta i potom pozira za fotografe
 Screenshot: YouTube

Donald Trump imao je danas vrlo ispunjen dan u Bruxellesu, gdje se prije summita čelnika država članica NATO-a susreo s nizom svjetskih čelnika. Prvo je pažnju javnosti zaokupio čelični stisak ruke iz kojeg ga nije puštao novi francuski predsjednik Emmanuel Macron, a sad se američki predsjednik našao na tapeti zbog bezobzirnog guranja crnogorskog premijera Duška Markovića, čelnika skorašnje nove članice NATO-a.

Naime, prilikom "probijanja" u središte grupe državnika, među kojima je bila i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Trump je grubo odgurnuo Markovića, potom samozadovoljno namjestio odijelo za fotografe i zatim se približio glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu.

- Bio sam vrlo izravan s glavnim tajnikom NATO-a i s članicama Saveza, kada sam im rekao da moraju napokon platiti svoj udio i poštovati svoje financijske obveze - 23 od 28 članica još uvijek na plaća ono što bi trebali plaćati - rekao je kasnije Trump, dodajući da to nije pošteno prema američkim poreznim obveznicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:35