SRETAN ZAVRŠETAK

VIDEO: HRVAO SE S MEDVJEDOM KAKO BI GA SPASIO Nesretni mladunac glavu je zaglavio u posudi

 Erin Caldwell / YouTube

Vlasnik pansiona u Coloradu lasom je uhvatio te se hrvao s dvije godine starim medvjedom ne bi li mu oslobodio glavu iz plastične posude grickalica od sira Cheese Balls, prenosi United Press International.

Vlasnik pansiona Four Mile Creek koji se nalazi nešto dalje od mjesta Glenwood Springs Jim Hawkins rekao je da je medvjeda s plastičnom posudom na glavi u blizini svog pansiona vidio nekoliko puta tijekom prošlog tjedna, no da bi medvjed uvijek pobjegao prije nego što bi došle nadležne službe.

Jedan takav prolaz medvjeda zabilježila je YouTube korisnica Erin Caldwell te je vidio tog susreta objavila na internetu. Procjenjuje da je medvjed star dvije godine te da teži 100 kilograma.

Hawkins je odlučio medvjedu pomoći te ga je, kada se životinja sljedeći put pojavila u blizini, lasom uhvatio. Medvjed je tada napao Hawkinsa te se dvojac počeo hrvati u dvorištu pansiona.

Nakon što je oko sedam gostiju vidjelo hrvački dvoboj, medvjed se popeo na obližnje drvo želeći pobjeći. Hawkins je tada uže svezao, a službe zadužene za brigu o divljim životinjama stigle su nakon toga te su medvjeda uspavale kako bi mu plastičnu posudu skinuli s glave.

John Groves iz okružne službe zadužene za brigu o divljim životinjama rekao je da postupke kao onaj koji je poduzeo Hawkins, premda dobronamjerne, treba izbjegavati te da treba odmah pozvati profesionalce. Hawkins je za svoj trud dobio ožiljak na ruci, a iskoristio je priliku da upozori sve da ne ostavljaju prazno posuđe na mjestima gdje mogu ugroziti divlje životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:55