BIZARNI PREPAD

VIDEO: 'IMAM VAŽNE INFORMACIJE O FINANCIJSKOM SKANDALU' Kostimirani manijak upao u TV postaju, prijetio da će sve dignuti u zrak, 'skinuo' ga snajperist

 Twitter

Bizarni prepad na televizijsku stanicu dogodio se u četvrtak u američkom gradu Baltimoreu, piše USA Today .

Čovjek s kirurškom maskom i sunčanim naočalama, odjeven u kostim ježa (ili pande, mišljenja se razlikuju) ušao je u zgradu tv postaje WBFF-TV i zaprijetio da će se raznijeti eksplozivom ako ta televizija ne objavi "važne informacije" o financijskom skandalu koje je dežurnom portiru predao na USB-u.

Nakon što njegovom zahtjevu nije udovoljeno on je izašao iz predvorja zgrade gdje ga je prilikom prelaska ceste upucao policijski snajperist. Policija je prema njemu poslala robota za otkrivanje eksploziva nakon što je on pao na tlo i ostao ležati držeći ruku u džepu, odbijajući pritom komunicirati s policajcima. Postojala je bojazan da će možda aktivirati bombu za koju nitko nije bio siguran ima li je uopće.

U konačnici je policija pristupila muškarcu, izvukla ga iz odijela, strpala u maricu i odvela s mjesta incidenta. Riječ o bijelcu u ranim 20-godinama, čiji identitet nije potvrđen, a jedino što je poznato je da je na USB-u pronađeno nekoliko videouradaka na kojima on govori o raznim teorijama zavjere u koje je navodno upletena američka vlast.









Sve je počelo kad je kostimirani mladac na ulazu u zgradu rekao zaštitaru da posjeduje informacije slične onima iz famoznih Panamskih papira, za koje je htio da se objave. Direktor postaje Mike Tomko opisao je incident:

- Razgovarao je sa mnom u tom čudnom odijelu i imao je sa sobom USB stick sa informacijama koje je htio da se objave u eteru. Usporedio ih je s Panamskim papirima. Nisam ga pustio iz predvorja u druge prostorije, već sam mu rekao da ostavi stick pa ćemo ga pogledati. Nije želio to učiniti. Čujem da je i prije prijetio ljudima - rekao je Tomko.

"Jež" je tada počeo prijetiti, a zaštitar je odmah obavijestio stanicu da bi trebalo evakuirati ljude pa je sjeo i razgovarao s muškarcem:

- Neću kazati da sam vidio bombu, već pokušaj da se napravi lažna bomba - objasnio je zaštitar Jourel Apostolidies. Čini se da na kraju paklene naprave ispod ježevog kostima ipak nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:40