NEUGODNA SITUACIJA

VIDEO: JAVNOST ZGROŽENA POSTUPANJEM S NASTAVNIKOM ISLAMSKE VJEROISPOVIJESTI Istjerali ga iz aviona, bio im je sumnjiv zbog svoje vjerske pripadnosti

 Screenshot / Facebook

Nastavnik islamske vjeroispovijesti iz Neath Port Talbota u Walesu doživio je strašnu neugodnost nakon što su mu zabranili da se ukrca na zrakoplov za Ameriku u sklopu školskog izleta.

Juhel Miah iz Walesa prvo je letio u Reykjavik, na Island, da bi ondje presjeo na avion za New York. Međutim, prije nego što je avion poletio 16. veljače zaštitari su ga ispratili iz aviona, piše BBC.

BBC Wales je zatražio američku ambasadu u Londonu za komentar s obzirom da je Miah imao sve potrebne dokumente i vizu za put. Općinsko je vijeće u Walesu poslalo i protestno pismo američkoj ambasadi u kojem postupanje prema nastavniku nazivaju zastrašujućim.

Školski se izlet nastavio i bez njega, no cijeli je ovaj incident prenerazio i učenike i kolege koji su se ukrcali u avion vidno rastreseni i tužni. ‘Zapanjeni smo postupanjem s g. Miahom i tražimo objašnjenje. O svemu smo obavijestili i našeg zastupnika u parlamentu’, napisali su.

Lokalna je vlast potvrdila da Miah ima britansku putovnicu te da ne posjeduje dvostruko državljanstvo. Njegova je obitelj porijeklom iz Bangladeša.

Nastavniku matematike koji poučava u školi s više od 700 učenika, također su uskratili pristup Američkoj ambasadi u Reykjaviku.

Video koji je snimio na aerodromu objavio je BBC na svojim stranicama na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:07