COLONIA DIGNIDAD

VIDEO: JEZIVA SEKTA IZ KOJE NITKO NIKAD NIJE USPIO POBJEĆI Poremećeni nacistički svećenik tri je desetljeća silovao, mučio i drogirao djecu i žene

S lijeva na desno: Paul Schäfer, prizor iz filma 'Kolonija'
 Screenshot YouTube

Regionalni sud u njemačkom gradu Krefeldu ovih bi dana trebao odlučiti o sudbini Hartmuta Hoppa (72), bivšeg voditelja bolnice zloglasne čileanske sekte Colonia Dignidad, piše Westdeutsche Zeitung.

Sektu je osnovao 1961. godine Paul Schäfer, bivši član Hitlerove mladeži, a zatim i član Wermachta u Drugom svjetskom ratu koji je nakon rata uspio pobjeći u Čile gdje je živio sve do 2005. kao samoprozvani vođa sekte. Schäfer je pobjegao iz Njemačke s više od 200 ljudi osumnjičenih za suradnju s nacistima, a one koji su došli s njim pretvorio je u robove, dok je novoosnovanu poljoprivrednu koloniju Villa Baviera pretvorio u svojevrsni koncentracijski logor i pedofilski pakao.

Mjesto okruženo Andama bilo je idealno za Schäferov monstruozni projekt koji je funkcionirao poput države u državi, a strašni zločini koji su se tamo događali imali su potporu službenih vlasti.

Naime, bilo je to doba diktature Augusta Pinocheta, pa je i njemu kolonija poslužila kao mjesto za obračun s političkim neistomišljenicima, dok je sam Schäfer uživao u silovanju dječaka i djevojčica.

Kolonija se raspala nakon raspada Pinochetovog režima, no zapravo je djelovala sve do 2013. pod imenom Villa Baviera.

Schäfer je 1997. pobjegao iz Čilea kada su krenule optužbe o seksualnom zlostavljanju, a uhićen je 2005. godine u Argentini i isporučen Čileu. Dobio je 20 godina iza rešetaka, no umro je u zatvoru 2010. godine od srčane bolesti. U trenutku smrti, imao je 88 godina.

Ni dan danas se ne zna šta se točno dogodilo s 1100 ljudi, koji su nestali u koloniji.

O ovim zloglasnim događajima snimljen je prošle godine i film Kolonija s Emmom Watson u glavnoj ulozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:02