PROVOKATIVNI LETOVI

VIDEO: 'OVO JE AGRESIVNIJE OD SVEGA ŠTO SMO VIDJELI U ZADNJE VRIJEME' Opasan incident u Baltiku, pogledajte kako su Rusi simulirali napad na američki brod

Ruski lovci su američki ratni brod nadletjeli više desetaka puta
 cc

Ruski vojni zrakoplovi ponovno su provocirali američku vojsku, preletjevši iznimno blizu američkog ratnog broda dok se napetosti između Moskve i Washingtona nastavljaju zbog sukoba u Ukrajini i Siriji.

Američki CBS News prenio je riječi neimenovanog američkog visokog vojnog dužnosnika koji je otkrio da su dva nedavna incidenta bila "agresivnija od svega što smo vidjeli u posljednje vrijeme".

Prvi incident dogodio se 11. travnja kada su dva ruska zrakoplova SU24 dvadesetak puta proletjela na manje od tisuću metara od američkog ratnog broda Donald Cook koji se nalazio 70 nautičkih milja od Kalinjingrada u Baltičkom moru.

Pritom su letjeli toliko nisko da su od potiska uzburkali površinu mora, tvrde u Pentagonu.

U međuvremenu su objavljene i snimke niskih letova.









Dan kasnije, dva ruska helikoptera KA27 Helix proletjela su nekoliko krugova oko istog američkog ratnog broda i snimali fotografije, a nakon toga su dva ruska zrakoplova oko broda izvodili bliske manevre koje dužnosnici opisuju kao simulaciju napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:42