'TO SE ZOVE POGREB'

VIDEO: POLITIČARU NA POGREBU PLESALO 50 STRIPTIZETA Neviđeni ispraćaj popularnog vijećnika s karijerom dugom pet desetljeća

 Vitaly Petrukhin / YOUTUBE

Tajvanskom političaru Tungu Hsiangu obitelj je priredila raskošan pogreb na kojem je 50 egzotičnih plesačicam plesalo oko šipki namontiranih na džipove iz kojih je treštala glazba, piše BBC. Videi s pogreba koji se održao u utorak 3. siječnja postali su prava senzacija na internetu te na kineskim društvenim mrežama.

Njegova je obitelj medijima rekla da su Tungu htjeli odati počast jer se volio zabavljati. Pogrebna procesija u kojoj su sudjelovali džipovi iz kojih je odjekivala glasna glazba zaustavila je prometu u centru grada.

Uz džipove i egzotične plesačice, u procesiji su sudjelovali bubnjari, bend koji je svirao koračnice, izvođače odjevene u božanstva te velike lutke. Tung Hsiang bio je naširoko poznat gradski vijećnik, s desetljetnim iskustvom u politici. Tung je preminuo u prosincu u 77. godini života.

'Dva dana prije pogreba rekao nam je da ovakav ispraćaj želi', rekao je Tungov brat Tung Mao-hsiung. Otkad je video pogrebne procesije prvi puta objavljen, kineski mediji i korisnici na društvenoj mreži Weibo ne prestaju o njemu pričati.

'To se zove pogreb', rekao je jedan korisnik. 'Čini se da Tajvan još uvijek na prvom mjestu kada je riječ o pogrebima', dodao je drugi. Drugi su korisnici pohvalili Tungovu obitelj što omogućili građanima Chiayija da se zabave. U određenim krugovima tajvanskog društva unajmljivanje plesačica i striptizeta za potrebe pogreba nije neuobičajeno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:21