MUČKI NAPAD

VIDEO: PROCURILA NOVA SNIMKA NAPADA NA POLUBRATA KIM JONG-UNA Pogledajte trenutak kada je djevojka s leđa zaskočila nesretnog Nama

 Screenshot YouTube

Japanci su u javnost pustili novu snimku nadzornih kamera koja pokazuje napad na polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.

Podsjetimo, Kim Jong-nam, koji je većinu života proveo izvan države, umro je na putu od aerodroma u Kuala Lumpuru do bolnice prošlog ponedjeljka nakon što ga je jedna žena poprskala smrtonosnom kemikalijom.

Optužena žena tvrdi kako je mislila da je riječ o televizijskoj smicalici, odnosno šali.

No nova snimka (doduše slabije kvalitete) koju je pustila Fuji TV, pokazuje iz dva kuta napad na muškarca kojeg je od iza uhvatila žena u bijeloj majici.

Izgleda kao da mu je stavila ruke preko lica a zatim se nehajno udaljuje od njega.

Druga žena se također može vidjeti kako se polagano udaljava s mjesta zločina.

Također, može se vidjeti Kim Jong-nama kako posrće i traži pomoć od osoblja zračne luke.

Iako iz Guardiana ne mogu potvrditi autentičnost snimke, jasno se može vidjeti da je riječ o spomenutoj lokaciji aerodroma u Kuala Lumpuru.

Navodno ubojstvo dovelo je do diplomatskog spora između Sjeverne Koreje i Malezije, a veleposlanik Sjeverne Koreje čak je optužio policiju u Kuala Lampuru za zataškavanje te tražio da im odmah isporuče tijelo i to bez obavljanja obdukcije.

U Kuala Lumpuru odbili su oba navoda te poručili kako će sami sprovesti istragu.

Vlasti u Južnoj Koreji i Sjedinjenim američkim državama, tradicionalni protivnici režima u Sjevernoj Koreji, vjeruju kako su žene koje su ubile polubrata sjevernokorejskog vođe zapravo agentice režima u Pyongyangu.

Inače, vlasti u Maleziji uhitile su četvero osoba: Vijetnamku, ženu iz Indonezije, muškarca iz Malezije te muškarca iz Sjeverne Koreje koji je napustio zemlju istog dana kada je Kim Jong-nam umro.

Malezijske vlasti najavile rezultate obdukcije nad tijelom Kim Jong Nama za srijedu

Rezultati obdukcije nad tijelom ubijenoga polubrata sjevernokorejskog vođe mogli bi biti objavljeni najranije u srijedu, priopćilo je malezijsko ministarstvo zdravlja u ponedjeljak.

"Riječ je o uobičajenom razdoblju potrebnom da se obavi obdukcija i dobiju rezultati", rekao je ministar zdravlja Subramaniam Sathasivam novinarima kao odgovor na pitanje kada će biti objavljeni rezultati.

Malezijske vlasti dale su najbližoj rodbini žrtve Kim Jong Nama dva tjedna da se jave kako bi pomogli u istrazi.

Sjevernokorejski dužnosnici nastojali su spriječiti Maleziju da obavi obdukciju i zahtijevali su da se tijelo izravno preda njima.

Malezijsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je sjevernokorejskog veleposlanika u ponedjeljak, zbog optužbi koje je izrekao o načinu na koji Malezija provodi istragu.

Ministarstvo je priopćilo da je sjevernokorejski veleposlanik Kang Chol pozvan kako bi "objasnio optužbe koje je izrekao protiv malezijske vlade na konferenciji za novinare 17. veljače".

Dodalo je da je na toj konferenciji veleposlanik "insinuirao da ... malezijska vlada 'nešto skriva'. Veleposlanik je također optužio Maleziju da je 'u dosluhu s galerijom stranih sila", navodi se u priopćenju ministarstva.

Malezija je također pozvala svojeg predstavnika iz Pjongjanga radi "konzultacija", objavilo je ministarstvo u izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:10