POKUŠAO PRIKRITI SMRT

VIDEO Šaman zakopao tijelo Amerikanca (18) koji je preminuo za vrijeme skupog spiritualnog rituala

Navodno je platio oko 7000 kuna za spiritualnu seansu s psihoaktivnim ekstraktom
 YouTube

LIMA - Amerikanac Kyle Nolan (18) nestao je za vrijeme putovanja u Peruu. Kada se nije vratio u SAD u očekivano vrijeme, njegova majka Ingeborg Oswalo doputovala je u Peru i saznala da je nestao čak deset dana prije nego što se trebao vratiti u SAD.

Oswalo se obratila Peruanskim medijima, nakon što je policija bezuspješno pokušavala pronaći Nolana. Uspjela je slijediti trag svog sina do šamanskog centra Shimbre, gdje joj je šaman Jose Manuel Pineda Vargas (58) rekao kako je njen sin nestao u tom području.

No, kada je policija pronašla zakopano Nolanovo tijelo, Vargas je priznao kako je mladić preminuo za vrijeme šamanskog rituala, tokom kojeg je pio ekstrakt psihodelične biljke ayahuasca.

Šaman se potom uspaničio i pokušao je sakriti tijelo mladića, koje je zakopao uz pomoć druga dva djelatnika šamanskog centra.

Navodno je Nolan platio oko 7000 kuna za spiritualnu seansu s psihoaktivnim ekstraktom.

Službene stranice centra tvrde kako ayahuasca pomaže ljudima “otvoriti svoje umove spram dubljih stvarnosti, razviti svoja osjetila i induiciju, i osloboditi svoj neiskorišteni potencijal”.

Ayahuascu su navodno probali i Sting i Tori Amos, a Paul Simon je o svojem iskustvima s ekstraktom te biljke napisao pjesmu “Spirit Voices”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:14