TEŠKE OPTUŽBE

VIDEO: SVA ČETIRI ČLANA POZNATOG METAL BANDA U ZATVORU 'Ja i frendica smo se došle fotkati s njima, a onda su me pred njom grupno silovali'

 
 Wikimedia Commons

Sva četiri člana popularnog poljskog death metal banda Decapitated uhapšena su u Los Angelesu pod optužbom da su otelli ženu koja je bila na njihovom koncertu u Spokaneu, u američkoj saveznoj državi Washington.

Otmicu su navodno izveli krajem kolovoza, no sada su u javnost procurili i neki novi uznemirujući detalji ovog slučaja. Kako javljaju lokalni američki mediji, žena je na sudu izjavila da su je sva četiri člana banda silovala u autobusu koji su koristili za turneju.

U njezinom svjedočenju navodi se kako su ona i prijateljica razgovarali s članovima benda nakon što su ih zamolili za zajedničko fotografiranje. Nakon što su ušli u autobus popiti piće, bubnjar Decapitateda Michal Lysejko djevojku je navodno počeo hvatati za grudi. U sudskom transkriptu navodi se kako se ona osjećala iznimno nelagodno, pogotovo nakon što su članovi benda međusobno počeli komunicirati na poljskom. Atmosfera u autobusu se najednom promijenila, ispričala je, i glazbenici su je počeli gledati kao plijen. Dala je signal prijateljici da bi trebali otići, otišla je u toalet, kaže, no za njom je odmah došao pjevač banda Rafal Piotrowski i navodno ju je počeo ljubiti i otkopčavati joj remen.

Od tog trenutka svaki član benda ju je navodno redom silovao, dok je njezina prijateljica to sve nemoćno gledala. Prijateljicu su gurnuli na tlo, završila je sva u modricama jer je odbila oralni seks. Nakon što su napustili autobus, prijavila je silovanje. Na pregledu u bolnici, liječnici i detektivi zabilježili su vidljive modrice i ogrebotine na zapešću i ruci.

Iz sudskih dokumenata iščitava se, prenosi Stereogum, da su Piotrowski i gitarist Waclaw Kieltyka posvjedočili da je u autobusu bio party i da su dvije djevojke doista bile ondje, dok je Lysejko rekao da pojma nema tko su one, a basist Hubert Wiecek tvrdi da je cijelo vrijeme sjedio na kauču, potpuno nesvjestan što se događa u autobusu. Gitarist je pristao na DNK testiranje, jer su prema njegovom svjedočenju samo druga dva člana benda imala seksualne odnose s te dvije djevojke. A upravo su ta dva člana, Piotrowski i Wiecek odbili DNK testiranje.

Od ponedjeljka, članovi benda se nalaze u pritvoru u Los Angelesu i više ne žele davati ikakve izjave bez prevoditelja. U LA-u čekaju izručivanje iz Kalifornije u državu Washington, u Spokane, a onda će se možda protiv njih podići i dodatne optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:01