VIRALNI TURIZAM

VIDEO: SVI SU POLUDJELI ZA 'EUROPSKIM MALDIVIMA' Mladići na Facebook stavili snimku s kupanja u zabiti, nekoliko dana poslije stigla rijeka turista

 
 Facebook

Marco Capedri i njegov prijatelj Federico Sambruni objavili su video koji prikazuje kako se u društvu dvije djevojke kupaju u kristalno čistoj vodi rijeke Verzasca i uživaju u osvježenju skačući u rijeku s uzvisine kanjona.

Atraktivni prizori snimljeni su na lokaciji koja se nalazi, kako napominju, sat vremena od Milana i 45 minuta od Varesea. Video je do sada pogledan oko 2,6 milijuna puta, pa ne čudi da su mještani obližnjeg Lavertezza u Švicarskoj doživjeli pravu poplavu turista željnih doživjeti "milanske Maldive".

Mnogima bi laskao takav epitet, ali ne i lokalnim stanovnicima koji optužuju turiste da su njihovu idiličnu dolinu pretvorili u "zahod na otvorenom", te da "trče ulicom polugoli", što se svakako podudara s aktualnim reakcijama mještana nekih dalmatinskih mjesta na ponašanje mladih turista željnih neobuzdane zabave.

Gradonačelnik Lavertezze Roberto Bacciarini izjavio je za talijanske novine Repubblica da je video napravio "dobar posao" u privlačenju posjetitelja, ali da je autor videa ipak mogao pozvati svoje sunarodnjake da "propisno parkiraju svoja vozila i poštuju lokalna pravila".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:32