PROGLAŠENO IZVANREDNO STANJE

VIDEO: TORNADO PROTUTNJAO GEORGIJOM Najmanje 18 osoba poginulo, vlasti upozoravaju da ovo nije kraj

 Screenshot YouTube

Oluje koje su pogodile jug Sjedinjenih Država proteklog vikenda i usmrtile najmanje 18 osoba po najnovijim podacima vlasti nastavljaju se u ponedjeljak pri čemu je najviše žrtava u saveznoj državi Georgiji.

Najmanje 14 osoba poginulo je u noći sa subote na nedjelju u Georgiji zahvaćenoj snažnom olujom, istaknula je Državna agencija za unutarnju sigurnost i hitne službe (GEMA/HS) u priopćenju.

Još četiri osobe su smrtno stradale, a 20 ih je ozlijeđeno u subotu ujutro u tornadu na jugu Mississippija, po Agenciji za hitne službe te države.

Osam poginulih osoba u Georgiji nalazilo se u okrugu Cook. Sedam ih je poginulo u naselju kamp-kućica, rekao je ranije mrtvozornik tog okruga Tim Purvis dnevniku Atlanta Journal-Constitution.

Još je šest osoba smrtno stradalo drugdje u toj državi.

Guverener Georgije Nathan Deal objavio je izvanredno stanje za sedam okruga u južnom i središnjem dijelu te savezne države i upozorio da se opasni vremenski uvjeti nastavljaju uz vjetrove i upozorenja na poplave, prenosi agencija Reuters.

Vlasti su upozorile na prolaz još jednog niza tornada, popraćena olujnim vjetrom i kišom, koji bi mogli pogoditi sjeverni i središnji dio Georgije.

Meteorolozi su izdali upozorenje na visoku opasnost od oluja i na sjeveru i središnjem dijelu Floride te u Alabami, a mogla bi biti pogođena i Južna Carolina.

Na istočnoj obali nadležne službe objavile su upozorenje stanovnicima New Yorka da mogu očekivati izuzetno snažne vjetrove.

Na zapadnoj obali obilne kiše pogodile su Južnu Kaliforniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:29