NAMJERE SU MU BILE ČASNE

VIDEO: ŽIVOTNA DRAMA OČAJNOG ROMANTIKA 'Žena mi je umrla od raka, tražim srodnu dušu, a sada me zbog toga napada agencija za zaštitu okoliša'

 
 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Craig Sullivan, 49-godišnji udovac iz škotske pokrajine Sjeverni Lanarkshire, u očajničkom pokušaju da ponovno pronađe ljubav svoga života pustio je oko 2000 boca s romantičnim porukama u rijeku Cree u gradu Dumfriesu.

Naime, Craigu je supruga Julia umrla prije 18 mjeseci od raka dojke, a svi moderni načini upoznavanja žena nisu mu, kaže, bili dovoljno originalni i iskreni pa je inspiraciju potražio u hit pjesmi "Message In A Bottle" (što na hrvatskom jeziku znači poruka u boci) kultnoga benda The Police, piše BBC.

Nepopravljivi romantičar Sullivan nije ni slutio da će njegova potraga za srodnom dušom završiti prijavom SEPA-i, škotskoj agenciji za zaštitu okoliša, i to zbog zagađivanja rijeke.

Ekocid je prijavio gnjevni stanovnik gradića Newton Stewarta.

- SEPA zna sve o tebi. Kloni se našega grada! Ovdje nisi dobrodošao jer nimalo ne poštuješ našu predivnu prirodu - napisao je ljutiti muškarac.

U međuvremenu, lokalno stanovništvo samostalno je organiziralo akciju čišćenja plaža od tisuća Craigovih boca.

Glasnogovornik agencije za zaštitu okoliša izjavio je kako je sretan što je brzom reakcijom mještana spriječeno daljnje onečišćenje rijeke, a protiv gospodina Sullivana, kojeg su opomenuli, neće pokretati nikakav kazneni postupak.

- Namjere su mi bile časne. Ovo s bocama više se neće ponoviti - obećao je udovac.

Nekim ženama svidjela se njegova romantična ideja, ali poručile su mu da bi ipak trebao malo poraditi na izvedbi koja neće štetiti okolišu.

- Možda bi mogao organizirati neku ekološku akciju, primjerice čišćenje plaže? Osim što ćeš napraviti dobro djelo, uvijek postoji šansa za upoznavanje zanimljivih ljudi. Razmisli o tome - savjetovala mu je jedna gospođa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:40