OBRAĆANJE JAVNOSTI

VUČIĆ REAGIRAO NA MILANOVIĆA 'Prešutio sam i prešutjet ću. Samo ostavite Srbiju na miru'

 Tom Dubravec / CROPIX

BEOGRAD - Srpski predsjednik vlade Aleksandar Vučić danas se obratio javnosti i reagirao je na izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koje su snimljene na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga.

- Nikome ne dozvoljavam da govori stvari koje nisu istinite. A prešutio sam najgore uvrede, da je naš narod 'šaka jada', rekao je Vučić.

- Prešutio sam i prešutjet ću danas, ne zbog toga što se osobno bojim ili zbog toga što mi to ne bi donijelo neke bodove, prihvatit ću da izgubim sve bodove zato što na tako nešto ne možete da odgovorite a da ne uvrijedite neke druge. Ne želim da uvrijedim Hrvatsku, ne želim da uvrijedim hrvatski narod. Govorite štogod želite. Naš je posao da sačuvamo mir, kazao je.

Vučić je rekao kako će ponovno posjetiti Novi Pazar.

- U Novom Pazaru najtiše su vikali 'Vučiću pederu', a najglasnije su vikali 'ubij, zakolji, da Srbin ne postoji'. Srbija mora da živi mirno. U Srbiji dokle god sam predsjednik Vlade, neću dozvoliti da se napadaju bošnjaci.

- Laž je da su u pitanju izbori. Nikakve to veze s izbornim kampanjama nema. Ako ima, utoliko gore. Prvo, riječ je o kontinuiranoj antisrpskoj politici. Sve što možete čuti je 'velikosrpski agresor' svakoga dana. To je ta politika. Ako netko kaže da je to politika zbog izbora, moje pitanje je: 'Jeste li sigurni da baš to želite reći!'

- Kod nas tema na izborima nije bila ni Hrvatska ni Bosna i Hercegovina. Neću vam reći niti jednu ružnu riječ ni o Milanoviću niti o Plenkoviću a, vidjeli ste da sam njima bio glavna tema, rekao je Vučić.

- Samo ostavite Srbiju na miru. Samo nas ostavite da se bavimo svojim poslom, da ne mislimo o tome, da se bavimo budućnosti. Nama je budućnost bitnija od prošlosti. Ne odgovaramo na provokacije ne zato što smo slabi, nego zato što gledamo u budućnost. Ne bojimo se rada i teških stvari. Radit ćemo sve da u budućnosti popločamo bolji put ka našim odnosima, izjavio je.

Komentirao je i medijske napise o njegovom odlasku na Dubrovnik forum.

- Imao sam dvostruki poziv da dođem na Dubrovnik forum, a onda mi je rečeno da je bolje da ne dolazim, a želio sam doći.

Spomenuo je i kako je, prilikom posjeta Srebrenici, pomislio kako su to zadnji trenuci njegovog života.

- Mislio sam da je kraj, ali nisam spustio glavu, samo sam mislio 'ne smijem da osramotim Srbiju'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:20