SIRIJA

ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE: OVE BEBE IZVUKLI SU IZ INKUBATORA ZADNJE BOLNICE KOJA JE POSTOJALA U ALEPU Bolničko osoblje plače dok ih vodi u podrum...

 Screenshot

Od utorka, kada su počeli napadi Vlade na položaje pobunjenika u istočnom diielu Alepa, ubijeno je skoro 100 civila, uništene su bolnice, a škole su zatvorene.

Bebe rođene prije vremena u Alepu morale su biti izvađene iz inkubatora u rodilištu nakon što je u zračnom napadu bolnica uništena.

Na uznemirujućoj snimci Al Jazeere vidi se kako sestre vade bebe iz inkubatora, a neke od njih i plaču dok vode bebe u podrum bolnice.

Kako navodi Huffington Post, bolnica je uništena u četvrtak kada su napad izveli zajedničkim snagama Sirijci i Rusi, a osim ove pogođene su još četiri bolnice u tom gradu.

Voditelj bolnice rekao je AP-u kako se ne mogu se povući dublje od podruma. 'Neke su operacije na čekanju dok tražimo alternativne lokacije'.

Izvor AFP-a opisao je napade kao nemilosrdne i “bez presedana” u kojima su sve vrste oružja upotrebljavane.

Susan Rice, savjetnica Bijele kuće za nacionalnu sigurnost, upozorila je sirijski režim i njegove ruske saveznike da će biti odgovorni za bombardiranje bolnica u pobunjeničkim dijelovima Alepa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:30