RODITELJI SUMNJAJU U ZATAŠKAVANJE

'ZAVEZALI SU GA I OSTAVILI GA DA GORI' Umro duševni bolesnik koji je pod nerazjašnjenim okolnostima zapaljen u bolnici

 Arhiva / HANZA MEDIA

Nakon višednevne kome u Bosni i Hercegovini je umro psihički bolesnik Gabrijel Trbara nakon što je prije devet dana pod narazjašnjenim okolnostima zadobio opekline kada se zapalio krevet na kojemu je ležao na odjelu za neurologiju i psihijatriju županijske bolnice u Travniku.

Ovaj slučaj je u javnost dospio nakon što su njegovi roditelji ustvrdili kako je Trbara (33) zapaljen dok je bio čvrsto svezan s dva remena, nakon čega je otvorena i policijska istraga.

Trbara je umro sinoć na odjelu za intenzivnu njegu sveučilišne kliničke bolnice u Sarajevu gdje je bio prebačen nakon što mu je nagorjelo 50 posto tijela.

Dežurni tehničar s neuropsihijatrije prijavio je 19. travnja u 3:30 sati da se Trbara sam zapalio. S druge strane, obitelj Trbare tvrdi da je zapaljen i ostavljen da gori o čemu navodno svjedoči činjenica da je bio svezan s dva čvrsta remena na krevetu.

“Bolnica u Travniku i policija su očito htjeli ovaj slučaj zataškati”, rekao je otac Ilija Trbara.

Rekao je kako je sutradan nakon zapaljenja soba u kojoj je ležao njegov sin bila obojana, nestali su pokrivači i ležaj s kreveta, te njegova pidžama.

“Sve su to učinili prije bilo kakvog očevida. Sve pacijente iz te sobe su razmjestili po drugim sobama”, rekao je. Medicinski djelatnik koji je došao u pomoć također je zadobio tjelesne ozljede.

Otac Ilija Trbara je podnio kaznenu prijavu tužiteljstvu Srednjobosanske županije protiv djelatnika odjela neurologije i psihijatrijske bolnice u Travniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:45