POKOLJ ISIS-a U MOSULU

ŽENE I DJECA SU IH RADOSNO DOČEKALI, NISU BILI NI SVJESNI TKO SU ZAPRAVO ONI Okrutni krvoloci prerušeni u vojnike otvorili vatru, pogubili 15 civila

 STRINGER / REUTERS / REUTERS

Članovi skupine Islamska država (IS), u uniformama iračkih snaga sigurnosti ušli su u stari grad Mosula i pogubili najmanje 15 civila koji su ih radosno dočekali, rekli su dužnosnici u utorak.

Odjeveni u policijske uniforme džihadisti su ušli u ponedjeljak u područje starog grada, priopćeno je iz zajedničkog zapovjedništva operacija koje koordinira borbu protiv IS-a u Iraku.

Navodi se da su teroristi IS-a u ponedjeljak ujutro počinili strašan zločin u starom gradu Mosula, da su pucali na žene i djecu koji su ih radosno dočekali.

Ultraradikalna skupina je taj grad na sjeveru Iraka zauzela u lipnju 2014. i učinila ga svojom prijestolnicom za Irak.

Iračke snage su uz podršku međunarodne protudžihadističke koalicije, koju vode Sjedinjene Države, pokrenule 17. listopada veliku ofenzivu kako bi preuzele Mosul od Islamske države i krajem siječnja uspjele su osvojiti istočni dio grada koji je rijekom Tigris podijeljen u dva dijela.

Napredovanje iračke vojske otežano je jer je u gradu mnogo civila, ali i zbog konfiguracije četvrti s vrlo uskim ulicama.

Smatra se da je stotinjak džihadista još u starome gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:52