SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO BRITANIJU

ZGAZIO DVIJE CURICE I POBJEGAO Držale su se za ruke i čekale da prijeđu cestu: 'Lice joj je bilo krvavo. Nije disala, a mama joj je dragala kosu...'

Petorica muškaraca uhićena su zbog sumnje da su divljom vožnjom prouzročili smrt dviju maloljetnih djevojčica nakon što su na njih naletjeli automobilom. Helina Kotlarova (12) preminula je na mjestu nesreće, a Zaneta Krokova (11) od zadobivenih ozljeda dan kasnije u bolnici.

Dvije rođakinje upravo su bile izašle iz dućana u engleskom Oldhamu kada je na njih, oko 19 sati i 15 minuta na Staru godinu, naletio automobil.

Uhićeni muškarci stari su 23, 59, 48, 38 i 18 godina te su zadržani u pritvoru na ispitivanju, izvijestila je policija.

Nakon što su čuli strašnu vijest, Helini roditelji Silvija i Robert pohitali su na mjesto nesreće nedaleko njihova obiteljskog doma, no djevojčica je umrla na cesti dok ju je majka držala u naručju.

Na Novu godinu, obitelj koju čine sedmero sestara i jedan brat koji su u Englesku došli iz Češke prije osam godina, oplakivala je Helinu.

Njezin otac sjedio je držeći se za glavu, njegova žena je jecala, a ostali su sjedili u tišini u kuhinji.

Helina sestra Silvija (19) kazala je kako je obitelj pojurila na mjesto nesreće kojih 90 metara dalje od njihove kuće.

- Lice joj je bilo krvavo. Nije disala, a mama joj je dragala kosu. Sestre i rođaci bili su s druge strane ceste, čekali da prijeđu ulicu. Helina i Zaneta stajale su kraj dućana kada je auto naletio. Držale su se za ruke. Otišle su u dućan nešto kupiti nakon čega su čekale da pređu cestu - kazala je jedna od njezinih sestara i dodala kako su obje odletjele kad ih je automobil udario.

- Potrčali smo prema njima. Cijelo lice joj je bilo krvavo. Nije disala. Tada je došla hitna - prisjetila se Silvija i kazala kako su potom došli i roditelji.

- Policija je kazala kako je vozač ostavio automobil i pobjegao. Nisu govorili o nikom drugom, samo o jednom muškarcu - kazala je Silvija i dodala kako su novu godinu namjeravali dočekati kod kuće.

- Bila je premlada da bi smjela umrijeti, kratko je rekla jedna od Helinih sestara.

Narednik Lee Westhead izvijestio je kako su nedaleko od mjesta nesreće pronašli napušteni plavi Peugeot 807 te kako mole svjedoke nesreće da se jave u policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:48