HOROR

ŽIVOTNA TRAGEDIJA PERSPEKTIVNE STUDENTICE Skočila u zrak radi fotografiranja, ali je izgubila ravnotežu i pala niz liticu ravno u smrt

 Profimedia, Alamy

Studentica Hyewon Kim iz Južne Koreje (23) pala je s klisure 'Seven Sisters' ('Sedam sestara') dok je pozirala za fotografiju, piše BBC.

Kim je u Velikoj Britaniji studirala engleski kad je 22. lipnja ove godine sama otputovala u Cuckmere Haven koji se nalazi u istočnom dijelu okruga Sussex.

Zamolila je neznanca koji se u isto vrijeme našao na klisurama da je fotografira. Studentica je potom skočila u zrak, fotografija je snimljena, međutim Kim je pri doskoku izgubila ravnotežu te pala s visine od 60 metara.

Korejska je studentica prema podacima iz provedene obdukcije zadobila katastrofalne ozljede.

"Radi se o tužnom incidentu koji je doveo do nepotrebnog gubitka jednog mladog života. Upozoravamo ljude da se klone rubova klisura. Jedan dan prije ovog incidenta s klisure se odlomilo nešto kamenja pa je jasno da su neke od tih klisura vrlo nestabilne", rekao je Mark Webb, djelatnik Službe za spašavanje i borbu protiv požara iz istočnog Sussexa.

Unatoč tome što se znakovi upozorenja nalaze blizu klisura, zahtjev gradskog vijeća Seaforda da se stavi još znakova na stranim jezicima odbijen je u srpnju 2017. godine.

"Odlučili smo zadržati znakove takvima kakvi jesu. Smatrali smo da bi veći broj znakova samo zbunio ljude. Umjesto toga smo odlučili raditi na prevenciji problema. Javili smo turističkim agencijama i prijevoznicima koji tamo vode ljude da ih upozore na opasnost klisura", rekao je Craig Williams, član gradskog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:02