OBITELJSKA MREŽA

BANDIĆ O DINASTIJI NEVISTIĆ 'Pročelnik Zoran je kvalitetan čovjek, meni je najvažnije da je poštivan zakon, provjerit ćemo ima li nepotizma'

 Bruno Konjević / CROPIX

O aferi sa zapošljavanjem osam članova obitelji Nevistić, koju je razotkrio Jutarnji list, napokon se oglasio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Ne znam za navodno zapošljavanje koje je pokrenuo pročelnik Zoran Nevistić. Kada bi se gledalo tako, tko se kako preziva, mogli biste izvući ime bilo kojeg od 24 tisuće zaposlenika Gradske uprave i napisati takvu priču. Za mene je najvažnije da su poštovani procedura i zakon. Meni na ponos služi što nikada nisam gledao kako se tko zove, kojoj stranci pripada, već sam gledao zna li čovjek raditi ili ne - ustvrdio je Bandić.

No, obećao je da će stručne službe provjeriti navode o nepotizmu i ako se pokažu točnima, Nevistić će snositi sankcije.

- Osobno ga smatram kvalitetnim čovjekom koji dobro radi svoj posao - rekao je.

Na pitanje novinara treba li čovjek ipak imati mjeru kada je riječ o zapošljavanju u gradskoj tvrtki, Bandić je odgovorio:

- Ja vam na to pitanje ne mogu odgovoriti jer nemam saznanja da su te optužbe točne. Svatko mora imati pravo konkurirati na sva radna mjesta, prema tome ni nitko od Bandića ne bi smio raditi u Gradu Zagrebu. Ja ne znam jesu li tvrdnje o šest Nevistića istinite, baš kao što ni ne znam hoće li Trump na kraju zaposliti svog zeta ili ne, iako sam se sada vratio iz SAD-a. Sve mora biti po proceduri i zakonu, to će provjeriti stručne službe. Ako nije, snosit će sankcije - poručio je Bandić koji smatra da država mora raditi na depolitizaciji javne uprave i upravljačkih funkcija u trgovačkim društvima.

- Moji pročelnici i direktori trgovačkih društava u Gradu Zagrebu nisu u strankama, a najmanje u stranci 365. Da u stranci ima kompetentnih ljudi za te pozicije, oni bi imali prednost - rekao je Bandić.

Novinar je dodao kako se priča da Milan Bandić “amenuje” svako zaposlenje pa je čudno kako mu je promaklo zaposlenje dinastije Nevistić.

- Ja “amenujem” najodgovornije funkcije u Gradu Zagrebu i tu sam suveren. Snosim posljedice, dobre ili loše. Znači, ono što je u djelokrugu rada gradonačelnika, najisturenije funkcije u Gradu i Holdingu, u mojoj je domeni, ja o tome suvereno odlučujem. A sustavno je pravo svakoga da konkurira za radno mjesto, bez obzira na to kako se zove, koje je boje kože i kojoj političkoj opciji ili pripada ili ne pripada - zaključio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:11