BAZEN VEĆ ZA DVA TJEDNA?

FOTO Pogledajte kako izgleda novi kompleks na Sveticama vrijedan 130 milijuna kuna!

Ima i wellness, kafić te igrališta, a doznali smo da u Gradu pregovaraju da ulaz prvih dana bude - besplatan
 Ranko Šuvar / EPH

Nepunih 10 tisuća četvornih metara prostora, gotovo 130 milijuna uloženih kuna, veliki olimpijski bazen dužine 50 metara, tribina za 300 gledatelja, wellness centar s bogatim sadržajima i brojna sportska igrališta.

Raj za opuštanje

To je, ukratko, jedan pravi mali grad koji “niče” na Sveticama. Nakon više od deset godina čekanja, Zagrepčani će se napokon opet kupati i uživati na ovom dijelu grada, gdje će se za točno dva tjedna, odnosno 30. svibnja, otvoriti velebni kompleks ŠRC Svetice. Kako Jutarnji list doznaje, u Gradu Zagrebu razmišljaju o tome da građanima prvih nekoliko dana ulaz na bazene bude potpuno - besplatan. No, konačna odluka još nije donesena. Iz Gradske uprave su nam jučer potvrdili kako će, inače, cijena ulaznice stajati kao i na ostalim gradskim bazenima, između 15 do 20 kuna.

U subotu je, naime, gradonačelnik Milan Bandić organizirao obilazak kompleksa pri čemu je najavio datum otvaranja te istaknuo kako je riječ o najmodernijem bazenu u ovom dijelu Europe.

Obilazak smo započeli u srcu ovog kompleksa koje pokreće cijeli sustav. Ispod bazena se nalazi golema infrastruktura - kotlovnica i filteri za čišćenje bazena te stotine metara kabela i cijevi bez kojih kompleks ne bi mogao funkcionirati. U podrumu je teretana sa svlačionicama, koja će biti posebno opremljena za potrebe plivača, međutim, bit će dostupna i svim zainteresiranim građanima.

Zatim smo obišli wellness prostor, pravi mali raj za opuštanje u kojem posjetitelji mogu uživati u solariju, bio sauni, finskoj sauni, turskoj kupelji i masažnim sobama. Iz njih će u ljetnim mjesecima biti moguće izlaziti u posebno uređen zen vrt, također na istočnoj strani kompleksa. Za one najhrabrije napravljen je i bazen s ledeno hladnom vodom, a građanima će na raspolaganju biti i jacuzzi u koji stane dvadesetak osoba.

Moderno uređenje

Sa zapadne strane bit će prostor za sunčanje, teren za badminton i mali nogomet, dok će uz ulaz na bazen biti i teren za odbojku na pijesku te dječje igralište i stolovi za stolni tenis.

U neposrednoj blizini nalazi se kafić s odličnim pogledom na bazene te pogledom na sjevernu vanjsku stranu kompleksa. Sve je uređeno u modernom stilu, od staklenih stijena i opločenih klupica do kamenih uzoraka na zidovima koji izgledaju kao da su mokri.

Struktura i način na koji je prostor uređen ostavljaju dojam kao da ste vani u prirodi, a ne u zatvorenom. Na zapadnom dijelu nalazi se i bazen za djecu te zanimljivo vodeno igralište koje će zasigurno oduševiti najmlađe. Na ovom dijelu smještene su i mnoge svlačionice i tuševi, raspoređeni u uskim dugačkim prolazima koji podsjećaju na labirint.

Osim glavnog olimpijskog bazena, posjetiteljima će na raspolaganju biti i jedan manji za rasplivavanje 25 x 13,7 metara te treći najmanji dubine od 0,40 do 0,80, gdje će klinci učiti plivati.

Najam prostora

Kolika će biti cijena ulaznice na dodatne sadržaje, kao ni tko će dobiti u najam prostore za rad kafića, teretane i wellnessa, još se ne zna. Naime, kada Ustanova za upravljane sportskim objektima grada Zagreba donese odluku, bit će objavljen cjenik i radno vrijeme.

No, jedno je sigurno, ista cijena neće vrijediti za sve sadržaje u novom kompleksu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 21:22