ORGANIZATORI ODUŠEVLJENI INTERESOM

FOTO: VATROGASCI TRČE POD 10 KILA OPREME! Jedinstvena vertikalna utrka od 490 stepenica kojoj je cilj na 25. katu najpoznatijeg zagrebačkog nebodera

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

U subotu je u poslovnoj zgradi Zagrepčanka održana jedinstvena vertikalna utrka od 490 stepenica u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život, a u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Na ovu posebnu utrku koja ima cilj na 25. katu, odnosno na 95 metara, trčali su građani, ali i aktivni vatrogasci.

Naime, u sklopu Zagrepčanke 512, Jasmina Kadija, zapovjednica DVD-a Sesvetski Kraljevec, organizirala je i humanitarnu utrku vatrogasaca koji su do vrha Zagrepčanke trčali s opremom teškom i do 10 kg, a prihod od startnina ide udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi).

Stazu od 490 stepenica u kategoriji građana najbrže je pretrčao Matjaž Mikloša iz Slovenije, a u ženskoj kategoriji pobijedila je Sanja Ovčar.

udruga Aktivan život
pobjednici utrke

- Utrka Zagrepčanka 512 koja se održava u trećoj najvišoj poslovnoj zgradi u Hrvatskoj organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku. Svake godine broj trkača se povećava i ove godine u utrci je sudjelovalo oko 400 trkača i 135 vatrogasaca - rekao je organizator utrke Nedeljko Vareškić.

Miroslav Čavlek
Miroslav Čavlek
Miroslav Čavlek
Miroslav Čavlek
Miroslav Čavlek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:21