BOUTIQUE CINEMA

FOTO: ZAGREB DOBIO NOVO, JEDINSTVENO KINO Brojni poznati došli provjeriti o čemu se radi

 Darko Tomas / CROPIX

Pet unikatnih kinodvorana sa 629 dizajnerskih stolica, luster instalacija od gotovo dvije tone, gigantska fotografija Marilyn Monroe, najsuvremeniji laserski projektori, impresivan šank u baru od 450 kvadrata, ostakljeni stakleni zimski vrt prepun visokih palmi samo su dio jedinstvenog koncepta prvog hrvatskog boutique kina, koje je svoja vrata otvorilo sinoć na zagrebačkom Kaptolu.

Interijer kina i bara u Kaptol Boutique Cinema, najnovijeg u nizu iz Blitz CineStara, spoj je retro i modernog stila, a na njemu je proteklih godinu dana radio poznati dizajnerski dvojac Dean Franić i Saša Šekoranja.

Merlinka na zidu

- Sve do zadnjeg sata predano smo radili na našem gradilištu, promatrajući kako se sve naše ideje materijaliziraju i uozbiljuju u jednu kompletnu cjelinu. Uz sve što smo projektirali i zamišljali, nedostajalo nam je nešto na zidu. Sve je sjelo na svoje mjesto s velikom fotografijom koja je stigla prekjučer, a koja prikazuje Marilyn Monroe dok pjeva “Happy birthday, Mr. President” J. F. Kennedyju. Uzbuđeno očekujemo reakcije i veselimo se što ćemo ovdje gledati filmove i pratiti filmske festivale - otkriva Saša Šekoranja.

Postapokalipsa

Kroz golemi zastor, na kojem se nalaze lica publike, s doslikanim intervencijama, ulazi se u hodnik iz kojeg put dalje vodi do dvorane s knjigama, šumama, blueprint crtežima… Svaka od pet dvorana, dodaje Dean Franić, ima poseban dizajnerski pečat. Dvije su manje, ekskluzivnije i imaju mini stolove i klasičniji vintage stil, dok su ostale tri uređene modernije. Dizajneri naglašavaju personalizirani pristup te kažu kako ništa u kinu nije rađeno generički, svaki je detalj razvijen i izrađen posebno za ovo kino. - Nigdje nećete vidjeti ovakve zidove, dvorane, osvjetljenje ili stolice. I taj luster, koji je centralna instalacija u baru, rađen je prema našem dizajnu i spajan u tri dimenzije. Tema je postapokaliptična i luster predstavlja odbačene reklame s kina - objašnjava Franić.

Zanimljivost je da je kino u potpunosti opremljeno najsuvremenijim CLP laserskim projektorima, što ga čini prvim takvim u regiji. Zbog navedene tehnologije posjetitelje očekuje vrhunska kvaliteta slike.

Boutique kina u svijetu obično su manjeg kapaciteta, imaju tek jednu ili dvije dvorane, no ne i zagrebačko, što je još jedna specifičnost Kaptol Boutique Cinema. - No, ono što će svakako oduševiti posjetitelje je bar impresivnih proporcija i s odličnim ozvučenjem, u kojem ćemo uživati u biranoj glazbi - najavljuje Maja Valjak, menadžerica marketinga kina.

Filmski program bit će bogat. Iz Blitz CineStara najavljuju niz tematskih filmskih festivala i revija te komercijalne, ali i manje isplative naslove strane i domaće produkcije.

- Cjelokupnu programsku snagu kina postupno ćemo otkrivati u razdoblju koje slijedi jer su mnogi formati vezani i uz određeni dio godine, poput, primjerice, spektakala kao što su balet, opere, koncerti - kaže Maja Valjak. Inače, cijene ulaznica kretat će se od 22 kn do 69 kuna, ovisno o filmu i ekskluzivnosti dvorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:24