ZAUZIMANJE PROSTORA

HORVATINČIĆ POSTAVIO TERASU POKRAJ PRAVOSLAVNE CRKVE Dio građana nezadovoljan je postavljanjem terase, ali zasad nema najava da će se prosvjedovati

Dio građana nezadovoljan je postavljanjem terase, ali zasad nema najava da će se prosvjedovati
 HANZA MEDIA

Na Cvjetnom trgu niknula je još jedna terasa kafića My Way u vlasništvu Tomislava Horvatinčića. Proširenje se nalazi uz postojeću terasu istog kafića koja ima drveni pod i suncobrane, a nova terasa postavljena je između ulaza u Centar Cvjetni i Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg, odnosno ispred samog ulaza u popularni H&M.

Novu, naoko improviziranu terasu zasad čine samo naslagani stolovi i stolci. Nema nikakve podne podloge i suncobrana, no, kako doznajemo, i to je u planu jer će se terasa postaviti trajno, tako da je izvjesno da je ovo samo privremeni izgled. Novih dvadesetak stolova s više od 70 sjedećih mjesta i dalje će u sljedećim toplijim mjesecima otežavati kretanje Cvjetnim trgom, smatraju nezadovoljni građani. Poučeni prijašnjim pokušajima Hoto centra da okupira Cvjetni, neki građani su se zgražali zbog nove terase kafića My Way, a i ranije su pozivali da ga se bojkotira.

- Kako vas nije sram - dobacivali su neki nezadovoljni prolaznici konobarima i brojnim posjetiteljima koji su već ovog vikenda na toplih 13 stupnjeva Celzijevih uživali u dašku proljeća i gradskoj špici ispijajući kavu na novopostavljenoj terasi. No, unatoč pojedinim negodovanjima, ovoga puta nije organiziran ni najavljen prosvjed protiv proširenja terase.

Krešimir Horvatinčić, sin Tomislava Horvatinčića zadužen za kafić My Way, tijekom jučerašnjeg dana bio je nedostupan za komentar. Nova terasa kedna je od mnogih na području Cvjetnog trga i okolnih ulica gdje se nalaze i otvorene terase susjednih kafića kao što su Tesla i Kavanica, Baredo i Jazz ba chevap, kojima je Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet dao javnu površinu u zakup i na korištenje. Pročelnik Ureda Dinko Bilić kaže da Hoto centar ima sve potrebne dozvole.

- Tvrtki Hoto Cvjetni d.o.o. , Trg Petra Preradovića 6 izdano je rješenje za postavljanje otvorene terase na javnu površinu u Zagrebu, Trg Petra Preradovića - Ulica Sv. Preobraženja od 01.01. 2017. - ističe Bilić.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Hoto centar je postavio velike montažne konstrukcije na Cvjetnom trgu popularno zvane “terase-kuće”. Tada su građani prosvjedovali tražeći da se terasa koja se nalazila s južne strane crkve ukloni, što se u roku od nekoliko dana i dogodilo. Naime, na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića demontirane su u kratkom roku, a s Gradom je ubrzo postignut kompromis. Ispred kafića My Way osvanula je manja terasa s drvenim podom i suncobranima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:24