GRAĐANE SE MOLI ZA STRPLJENJE

INFOGRAFIKA: STROGI CENTAR ZAGREBA POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE Radovi u Gajevoj će trajati dva mjeseca, očekuje se kolaps

 CROPIX

Gajeva ulica od danas ujutro pa sve do sredine jeseni postat će veliko gradilište, a zbog velikog obima posla i dugotrajnih radova, u strogom centru grada mogu se očekivati velike gužve i prometni kolaps.

Zbog izvođenja radova na izvanrednom održavanju bit će zatvorena za sav promet na dijelu od Mihanovićeve do Tesline ulice, a završetak radova koji predviđaju zamjenu svih komunalnih instalacija te uređenje kolnika i nogostupa predviđen je za 16. studenog ove godine.

Policajci

Prema informacijama Jutarnjeg, radovi će stajati oko 6,8 milijuna kuna. Kako smo doznali iz Zagrebačkog holdinga, radovi će biti izvedeni u tri faze. Početak prve faze predviđen je za danas ujutro od 7 sati i uključuje radove od Mihanovićeve do Ulice B. Trenka. Druga faza radova započinje 19. rujna u 8 sati na dijelu od Mihanovićeve do Ulice A. Hebranga, dok će se u trećoj fazi, koja započinje 22. rujna, u 8 sati radovi proširiti na dio Gajeve od Mihanovićeve do Tesline ulice.

Za vrijeme navedenih radova, Katančićeva, Kovačićeva i Berislavićeva ulica bit će “slijepe” i dvosmjerne, a obilazni pravac je Mihanovićeva – Haulikova - B. Trenka - Strossmayerov trg - Zrinjevac.

Zbog rasterećenja, dio prometa odvijat će se jednosmjerno Teslinom ulicom kojom inače rijetko prolaze auti, a budući da obiluje terasama, uz pojačan promet moguće su velike gužve. Zbog radova u Gajevoj, izmijenit će se taksi stajalište koje je dobilo novu poziciju u produžetku Tesline prema Zrinjevcu. Autobusni i tramvajski promet odvijat će se neometano, a posebnu dozvolu prolaska imaju vozila USKOK-a i DORH-a čija se sjedišta nalaze u Gajevoj. Budući da se Gajeva nalazi u samom središtu grada, moguće su prometne gužve, baš kao što je to bilo u vrijeme trajanja radova na Heinzelovoj i Vukovarskoj. Prometni stručnjak Goran Husinec smatra da su radovi trebali početi u lipnju kada nije toliko prometno.

- Vrijeme početka radova nije nimalo idealno i ti će se radovi zbog zime sigurno oduljiti do travnja - smatra Husinec.

Natječaji

Iz Gradskog ureda za promet kažu da će sve morati biti gotovo do sredine studenog. Isto tako napominju da se Gajeva ulica trebala preurediti lani, no kako je to odgođeno zbog poništenog natječaja. Isto se dogodilo i ove godine kada je poništen natječaj za zemljane radovi.

U Gradu kažu da su za prometnu regulaciju dobili suglasnost MUP-a te kako će, dođe li do većih gužvi, angažirati prometnu jedinicu mladeži.

Dok iz Grada građane mole za strpljenje, vještak Husinec savjetuje da se što manje koriste automobili, a više bicikli i taksiji kako bi se smanjile mogućnosti nastanka gužvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:01