Kako postati uberseksualac

Ako dečke u društvu častite cigarama i viskijem, za najboljeg prijatelja birate muškarca a ne ženu, ne zamarate se ženskim tračevima i kremama protiv bora, razmišljate globalno, više polažete na intelekt nego na fizički izgled te ste odvažan i pouzdan prijatelj, prema novoj kategorizaciji muškog roda vi ste - uberseksualac.



Iako se radi o novom, idealnom tipu muškarca, prema malom istraživanju tvrtke Proctor&Gamble prikazanom jučer u Lobby baru u Vukovarskoj, u Zagrebu je takvih jako malo.



Na četiri improvizirane situacije, u kojima mlade i, naravno, atraktivne djevojke upadnu u “nevolje” i zatraže pomoć muškarca, čak 365 osoba pokraj njih je prošlo, a samo 65 se zaustavilo i pružilo pomoć.



- Ovdje je stvar samo kulturnog ponašanja. Svatko će pomoći dami u nevolji, ali uberseksualac će to napraviti sa stilom - prokomentirao je istraživanje pisac Hrvoje Šalković dok se u dvorani vodila rasprava o odlikama i karakteristikama uberseksualaca.



Taj novi, idealni tip muškarca, prema raspravi odabranih sugovornika, nešto je čemu svaka osoba treba težiti. U usporedbi s bivšim tipologijama - metroseksualca, nanoseksualca ili retroseksualca, ovaj idealni muški primjerak u svakom će trenutku pokazati svoju ženstvenu stranu, a istodobno zadržati svoju muževnost. On će pomoći dami u nevolji, čak će uz nju i zaplakati, ali nikada se neće upustiti u pričanje tračeva niti će za svog najboljeg prijatelja odabrati suprotni spol. Sa strane psihologije, kako kaže jedna od sugovornica rasprave Martina Trboglav, oni su kompletne ličnosti i teže kvaliteti u svemu što rade. Za radijsku voditeljicu Sonju Šarunić, takvi su muškarci nešto o čemu možemo samo sanjati, dok etnolog Sandi Blagonić u njima vidi samo proizvod zapadnjačke marketinške kulture.



- Radi se o medijskom produktu koji treba zadovoljiti interese kapitalističke prodaje - rekao je Blagonić.



Budući da ovi novi tipovi muškaraca tek stupaju na svjetsku medijsku scenu, mini glasovanje pet odabranih žena, među deset odabranih muškaraca, ponudilo je svoj izbor hrvatskog uberseksualca, a odabir je pao na izbornika “vatrenih” Slavena Bilića, glumca Krešimira Mikića i njegova kolegu Radu Šerbedžiju.

 
  Karakteristike uberseksualca:



- krase ga dobra djela

- samosvjesni su

- poštuju žene

- razmišljaju globalno

- povjerljivi su

- suosjećajni

- prirodni

- markatni

- šarmantni

- više polažu na intelekt nego na fizički izgled

- strana im je svaka grubost i tipična muška neurednost

- za najboljeg prijatelja biraju muškarca a ne ženu

- predstavljaju spoj tradicionalnih vrijednosti

- odvažni i pouzdani prijatelji

- kad ne briju preko noći izraslu bradu, djeluju skladno i uredno

- dečke u društvu časte cigarama i viskijem

- ne zamaraju se ženskim tračevima i kremama protiv bora

- ponekad su malo odsutni






Mario Tomas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:55