LIJEK ZA ČEKANJE

Karta s trenutačnim položajem tramvaja stoji na internetu, ali je ZET ne želi otvoriti za javnost. Zašto?

Karta namijenjena ZET-ovcima 'procurila' je preko Twittera. Sat vremena kasnije je zaključana
 Rep.hr

Zahvaljujući jednom korisniku mikroblogerskog servisa Twitter, portal Rep.hr , došao je u posjed internetske adrese na kojoj se nalazi karta Zagreba s trenutnim pozicijama svih tramvaja.

Nažalost, karta nije namijenjena javnoj uporabi već samo djelatnicima koji kontroliraju ZET-ov tramvajski promet, a od utorka u 13 sati prestala je biti dostupna svima.

Osim lokacija svih tramvaja internetska stranica nudi i nekoliko opcija pa je vrlo lako moguće pratiti jednu određenu tramvajsku liniju.

Ne moramo ni govoriti koliko bi korisno bilo da se svim stanovnicima Zagreba omogući pristup tramvajskoj karti jer bi to zasigurno olakšalo korištenje javnog prijevoza. Pogotovo tijekom noći kada je čekanje noćne linije jednako igranju ruleta. No građani će na to još pričekati.

- Riječ je o našem internom sustavu za kontrolu prometa, a dijelu softvera pristupalo se preko određene internet adrese. Kako je ona postala javna nije nam poznato, ali kada smo to doznali ukinuli smo tu mogućnost. Radi se o sustavu putem kojeg se vidi stanje u prometu. Građanima ova aplikacija nije dostupna jer za njih pripremamo puno bogatiji i korisniji sustav koji će ove godine zaživjeti na našim web stranicama.

U sklopu interaktivne karte moći će se upisati polazišnu i odredišnu točku i dobiti aposolutno sve podatke o putovanju; sugerirat ćemo kojom linijom voziti, koliko taj put traje i slično, u realnom vremenu - kaže glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Uz to, portal Rep.hr navodi i kako im je čitatelj s Facebooka skrenuo pozornost da sličan projekt već postoji u Osijeku te se nalazi u javnoj upotrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:38