LOŠI SANITARNI UVJETI

Kava Tava uskoro se s Britanca seli na more

Prije tjedan dana otišli su i obrtnici na kotačima: Pan Pek, mljekara Veronika te mesnice Cerovski i Naf Promet i stavili ključ u bravu jer posao više ne ide
 Željko Puhovski / CROPIX

Zbog nemogućnosti dogovora s Holdingom i Gradskom upravom te konstantnih pritisaka da se maknu s Britanskog trga, ugostiteljski objekt Kava Tava u idućih nekoliko dana napustit će prostor na Britancu.

Netrpeljivosti

Tako nam je jučer rekao vlasnik Dored Najjar, koji je prije nekoliko dana objavio kako prodaje ili u najam nudi kućicu na Britancu.

- Da, istina je. Mičemo se zbog netrpeljivosti gradskih vlasti da nas se sasluša, odnosno da postignemo nekakav dogovor za nastavak poslovanja. U međuvremenu dobili smo poziv da se preselimo na more pa ne isključujemo ni tu mogućnost - rekao nam je Najjar. Unatoč brojnim apelima građana te poznatih iz političke ali i društvene scene, tako su najzad deblji kraj ipak izvukli obrtnici kojima se bez utemeljenih razloga nije produljio ugovor o poslovanju na tržnici.

Ugostiteljski objekt Kava Tava, posljednji je među spornim objektima kojima Zagrebački hoolding nije htio produžiti ugovor, ističući pritom kako oni iz tih vozila prodaju lako kvarljivu robu te ne zadovoljavaju sanitarne uvjete za poslovanje na Britancu.

Ključ u bravu

U posljednjih nekoliko dana s Britanca već su se odselili Pan Pek, mljekara Veronika te mesnice Cerovski i Naf Promet. Što se njima dogodilo u međuvremenu, odnosno je li im u zamjenu pronađen drugi prostor doznali smo od vlasnika mesnice Naf Promet koji je na Britancu iz hladnjače prodavao piletinu.

- Prikolicu u koju sam investirao 30.000 kuna parkirao sam u svoje dvorište. Nemam kuda s njom, a radnicama koje su bile zaposlene uručio sam otkaz. Nemam riječi - ogorčeno nam je ispričao vlasnik Naf Prometa Neven Frljak.

Podsjetimo, obrtnici u četiri posebno opremljena vozila otjerani su s Britanca nakon što im je 1. srpnja istekao ugovor o zakupu prostora na tržnici. U međuvremenu gradonačelnik Milan Bandić je najavio da na proljeće počinje preuređenje Britanskog trga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:41