OKRŠAJ U ZAGREBU

LIJEČNIK PRETUČEN USRED SIGEČICE Udario psa u namjeri da zaštiti sina, a onda se pojavio vlasnik: 'Ležao sam na podu, a on me mlatio nogom po glavi'

Instinktivno sam ga udario nogom, iako ni sam nisam bio svjestan što se dogodilo. Bio je to mješanac vučjaka, bez uzice i brnjice, kaže Gulić
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA/REUTERS

Gastroenterolog Saša Gulić htio je najbolje iskoristiti neradnu nedjelju, pa je odlučio s obitelji otići u park Maksimir. On i supruga pripremili su svoje dvoje djece za mali izlet, ali nisu mogli ni slutiti da će dan na kraju provesti na Hitnoj pomoći. Saša je sa svojim dvogodišnjim djetetom izašao iz njihove zgrade u Kornatskoj ulici na zagrebačkoj Sigečici, kada je na njegovo dijete nasrnuo pas.

- Vidio sam da je krenuo prema licu mog djeteta. Instinktivno sam ga udario nogom, iako ni sam nisam bio svjestan što se dogodilo. Bio je to mješanac vučjaka, bez uzice i brnjice, i dok sam provjeravao svoje dijete, na mene je nasrnuo vlasnik psa - rekao je Gulić, a ostatka događaja se sjeća kroz maglu.

Fraktura

Vlasnik psa je prvo šakom udario Gulića u glavu, nakon čega je on pao na zemlju. Udarcem mu je razbio nosnu kost, a o događaju su svjedočile lokve krvi koje su se mogle pronaći ispred zgrade. Ipak, agresivni vlasnik nije tu stao.

- Dok sam ležao na podu, udario me još nekoliko puta nogom u glavu. Zatim su on i još jedna žena koja je bila s njim počeli vikati na mene kako mogu udariti psa. Sve to se odvijalo pred očima mog djeteta - rekao je Gulić. Napad je prekinula Gulićeva supruga, koja se spustila s njihovim drugim djetetom. Pozvala je Hitnu koja je njenog muža odvela u bolnicu Sveti Duh, gdje mu je ustanovljena fraktura nosne kosti, ali i potres mozga.

Susjed

Obitelj Gulić nije poznavala napadača od ranije, samo znaju da živi u zgradi preko puta. Kako su kasnije saznali od policije, muškarac je odveden u pritvor te je ujedno zaradio kaznenu prijavu.

Gulić kaže kako mu je žao što je udario psa, ali ističe da je samo branio svoje dijete.

- Nikada dosad nisam udario životinju. I mi imamo psa, često kada idemo u šetnju s djecom znamo pomaziti tuđe pse. Ali ovaj je pas baš nasrnuo na moje dijete i reagirao sam instinktivno s namjerom da zaštitim dijete - rekao je Gulić i dodao da se radi o vučjaku visokom oko 70 centimetara. Susjedi kažu kako stanari često znaju šetati svoje pse iza zgrade, ali ne pamte da je ikada došlo do ovakvog incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:59