ODABRAN IZVOĐAČ RADOVA

NAPOKON KREĆU RADOVI NA ROTORU PREMA REBRU Gužvama bi trebao doći kraj, a evo kako će izgledati potpuno nova regulacija prometa

Svakodnevnim gužvama na rotoru koji spaja Bukovačku, Petrovu i ulicu Prilesje u Maksimiru ovoga će proljeća napokon doći kraj. Dugonajavljivana rekonstrukcija rotora koji se nalazi na glavnom putu do Rebra počinje ovog proljeća.

Suradnja

Naime, prije nekoliko dana odabran je izvođač radova, građevinska tvrtka M.Soldo, poduzeće s kojim Grad Zagreb ima dugogodišnju suradnju. Kako nam je otkrio predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić, s radovima će se krenuti čim zatopli.

- Budući da će se većina radova odvijati u ulici Prilesje, neće ometati promet, što je izuzetno bitno jer se radi o najprometnijem dijelu ove četvrti. Na samom rotoru radit će se tek horizontalna i vertikalna signalizacija, a to se doslovce može napraviti preko vikenda - rekao je Gačić. Prema projektu, iz sadašnjeg kružnog toka neće se moći izići desno prema Bukovačkoj sjever i dalje prema Rebru niti će se u kružni moći uključiti iz Prilesja. Do Rebra će se iz Maksimira dolaziti preko Prilesja, na dodatnom traku koji će biti sagrađen.

Prilesje

Prilesje postaje jednosmjerna ulica od kružnog toka do ogranka Bukovačka koji izlazi na Prilesje kod reciklažnog dvorišta. Jednosmjerna ulica postaje i dio Bukovačke do kružnog toka, u smjeru juga.

Dodat će se zelene površine i četiri stabla platane.

Na natječaj za izvođača stigle su tri ponude, a Grad Zagreb je izabrao najpovoljniju. Procijenjena vrijednost radova bila je 1,6 milijuna kuna bez PDV-a, a tvrtka M.Soldo rekonstrukciju će obaviti za 1,868 milijuna kuna, što uključuje i PDV.

Trenutno je promet u zoni križanja izrazito gust pogotovo na privozima: Petrova i Bukovačka jug i sjever. Dodatnu težinu prometnim analizama predstavlja i nekoliko autobusnih linija koje prolaze kroz raskrižje a nemaju adekvatne lokacije autobusnih ugibališta. Također, blizina KBC-a Rebro u Kišpatićevoj ulici stvara potrebu za većom propusnom moći, a naročito potrebu za bržim prolaskom vozila hitne pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:28