Nova pročelnica zaposlila obitelj u gradskoj upravi

Nakon što je Zoran Milanović uoči parlamentarnih izbora nije stavio na liste za Sabor, nekoliko savjetnika Milana Bandića novinarima je u neformalnom razgovoru napomenulo kako gradonačelnik neće dopustiti da Jelena Pavičić Vukičević, tada još uvijek saborska zastupnica i tajnica gradskog SDP-a “završi na ulici”.



Šest mjeseci poslije 33-godišnja profesorica komparativne književnosti i jedna od najbližih Bandićevih suradnica postala je pročelnica za kulturu, obrazovanje i šport. Takva briga za prijatelje, kolege i članove obitelji postala je, čini se, obrazac u zagrebačkom SDP-u.



Pavičić Vukičević, koja je još 2000. godine sa samo 25 godina obavljala dužnost tajnice, na sličan se način pobrinula i za svoju rodbinu. Njezin suprug donedavno je bio zaposlen u
Karijera Pavičić Vukičević

• 2000.-2001. v.d. tajnica ZG SDP-a

• 2002.-.... tajnica ZG SDP-a

• 2001.-2005.g i 2005.-2008.zastupnica u Gradskoj Skupštini

• 2003.-2007.saborska zastupnica

• 2001.-2004.predsjednica nadzornog odbora Vladimir nazor

• 2000.-2002.zamjenica predsjednika nadzornog odbora Zagreb film

• 2008.-....pročelnica za kulturu, obrazovanje i šport
Plinari, majka joj zajedno sa sestričnom i njezinim mužem radi u ZG cestama, a jedina sestra Pavičić Vukićević zaposlena je u gradskoj upravi. Iako smo protekla četiri dana pokušavali stupiti u kontakt s novom pročelnicom, ona se nije javljala na mobitel.



Glasnogovornik Plinare, Davor Šestan, jučer nam je potvrdio da je Mladen Vukičević bio zaposlen kod njih.- Vukičević je prije šest mjeseci napustio firmu i otišao na bolje plaćeno mjesto - rekao je Šestan. Vukičević je Plinaru napustio u trenutku kada su iz Poglavarstva počele stizati informacije da će njegova supruga dobiti jedan od gradskih ureda. No, sa radnog mjesta nije otišla Ivana Pavičić, sestra nove pročelnice, koja je prije nekoliko godina kao pripravnica počela raditi u Gradskom uredu za izgradnju.



Majka SDP-ove tajnice uspjela je pak dobiti radno mjesto u administraciji ZG cesta, a nakon samo godinu dana i stalno zaposlenje. Iako novi direktor Cesta Srećko Vučković to jučer nije mogao potvrditi jer je bio izvan Hrvatske, jedan od tamošnjih direktora objasnio nam je kako je teško dobiti stalno zaposlenje. Bilo je jako čudno kada je jedna anonimna gospođa brzo dobila stalno zaposlenje, ni, kasnije smo doznali da je riječ o majci Jelene Pavičić Vukičević - rekao nam je izvor u Cestama.



Ante Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:18