NOĆNA MORA

Pogledajte kakav su kaos napravili: Majstori joj u Zagrebu dva mjeseca uređivali stan...

Uništen parket, prozori bez stolarije, rupe na zidovima, komadi namještaja puni boje i prašine, posuda za kolače u kojoj su bili ostaci boje za zidove... Tako je, naime, izgledao preuređeni stan Nore Cecić. Umjesto da uživa u svom novom životnom prostoru nakon što su ga dva mjeseca preuređivali majstori tvrde Mravunac Design i za to im je, tvrdi, platila 25.500 kuna, oni su ga potpuno devastirali.

- Prijavila sam ih policiji, no oni su mi rekli da je jedino što mogu učiniti privatno ga tužiti. Vlasnik tvrtke je jedan obični prevarant, a kasnije sam saznala da je uzimanje novca ljudima i neobavljanje posla način na koji on radi - govori Nora Cecić, vlasnica stana u Cvjetnom naselju gdje su u svibnju počeli radovi na preuređenju.

Vještak

No, kaže, ono što je ispočetka izgledalo kao odličan posao, jer je ponuda te tvrtke bila povoljnija od drugih, na kraju se pretvorilo u noćnu moru. Kaže da je potpisala ugovor, i to na inzistiranje vlasnika tvrtke, a kada ju je zamolio da mu da predujam od tisuću eura za nabavu materijala, nije ni posumnjala da nešto nije u redu.

No kako su dani prolazili, sve više toga bilo je sumnjivo.

- Tražio je da mu platim cjelokupni iznos unaprijed, no nisam pristala već smo u ugovoru napisali da ću mu plaćati po završenim etapama posla. Tako sam mu platila kad je, recimo, izbio prozor i balkonska vrata, koja je trebao drugačije urediti. No nisam ni znala razmjere katastrofe sve dok mi njegov kolega nije predao ključeve stana nekoliko dana nakon isteka roka koji smo dogovorili. To je bio užas - kaže Nora i pokazuje nam fotografije.

Snimio ih je sudski vještak, a ona kaže da je šest ljudi puna dva dana uređivalo stan kako bi drugi majstori mogli početi posao. Nije bilo radijatora, kada koju je ona kupila i platila jednostavno je nestala. Pločica u WC-u pala je na glavu sudskom vještaku koji je došao pregledati stan.

- Bio je to čisti užas. Uništio je stan do neprepoznatljivosti. Kadu sam na kraju dobila, nakon inzistiranja. Novac mi nije vratio nego je rekao da će on doći sve to popraviti. Što, nakon što mi je dva mjeseca uništavao stan, da još dođe popraviti? Nisam više htjela imati posla s njim. Otišla sam na policiju, a poslije i u DORH, gdje sam podnijela prijavu - kaže Cecić.

Oprez

U podnošenju prijave sudjelovao je i njen susjed Tomislav Marić, kod kojeg je prije radio isti majstor.

Marić je njegovim bojanjem stana bio zadovoljan pa ga je preporučio susjedima. No poslije mu je isti majstor uredio kuću na moru, za koju Marić kaže da je u jezivom stanju, a trebao mu je tapecirati i namještaj.

- Dao sam mu tisuću eura da kupi materijale za tapeciranje. Nestao je on i moja garnitura. Na kraju sam se namještaja jedva dočepao, a novac nikad više nisam više. Kao ni njega - kaže Marić.

Tisuću eura majstor je za sve uzeo jednoj gospođi na Trešnjevci (podaci poznati redakciji), kojoj je trebao napraviti nadstrešnicu. Novac je uzeo, posao nije napravio.

- Isto je učinio i susjedu, jer smo mi zajedno krenuli raditi nadstrešnice. Suprug i ja nismo djeca, imamo 60 godina, nije nas lako prevariti. No on je vrlo uvjerljiv, sve zna i zvučao je racionalno pa smo mu zato dio novca dali unaprijed - kaže oštećena gospođa.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su nam da još uvijek istražuju te slučajeve, a vlasnik tvrtke Zlatko Mravunac nam se nije javljao na telefon, a nije odgovorio ni na mail. Građanima se savjetuje da budu na oprezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:28