KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

PRGOMET UVJEREN DA ĆE POBIJEDITI BANDIĆA 'Pod Plenkovićem u Hrvatskoj rastu BDP, izvoz, proizvodnja i plaće, a padaju porezi. Sve to nudim i Zagrebu'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Drago Prgomet je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, odlučio je Gradski odbor HDZ-a na sjednici održanoj u srijedu navečer na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

"Gradska organizacija, a prije toga Predsjedništvo gradske organizacije je donijelo jednoglasne odluke da je naš kandidat na predstojećim lokalnim izborima za poziciju gradonačelnika grada Zagreba profesor Drago Prgomet. Moramo poštivati odluke stranke, učinit ćemo sve da pobijedimo. Mi vjerujemo da možemo imati gradonačelnika i vjerujemo u pobjedu našeg kandidata", istaknuo je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je da je "Prgomet dobio apsolutnu podršku svih članova Gradskog odbora, a prije toga i Predsjedništva Gradskog odbora, a naravno i da uživa potporu vodstva stranke".

"U Dragi Prgometu koji je ujedno i moj prijatelj mislim da imamo sjajnoga kandidata, čovjeka koji će dati osobno sve od sebe da HDZ uz njegovo vodstvo u ovim izborima uz potporu članstva, organizacije, simpatizera, naših birača ostvari sjajan pobjednički rezultat. Uvjeren sam da je Gradski odbor danas donio odličnu odluku i čestitam svim kolegicama i kolegama na povjerenju koje su ukazali profesoru Prgometu", poručio je Plenković.

Plenković o Prgometu: Čovjek s respektabilnom profesionalnom karijerom

Istaknuo je kako je Drago Prgomet poznat, etabliran političar, čovjek s respektabilnom profesionalnom karijerom ali isto tako izrazito vidljivim i angažiranim političkim putem na kojem je dokazao da je u stanju boriti se i za svoje ideje i za svoje političke projekte.

"Smatram da uoči lokalnih izbora s njegovom kandidaturom HDZ ističe najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom na izborima za grad Zagreb i to za izbor gradonačelnika, a naravno i za dobar rezultat, puno bolji nego dosad za Gradsku skupštinu", naglasio je predsjednik HDZ-a.

Rekao je kako činjenica da HDZ ima trenutno sedam predsjednika vijeća gradskih četvrti te najveći broj čelnika mjesnih odbora, pokazuje snagu HDZ-a u Zagrebu. Dodao je da su u I., II., VI. i VII. izbornoj jedinici 11. rujna osvajali između 30,6 i 35 posto glasova.

"HDZ danas uživa potporu, prema anketama ispitivanja javnog mnijenja između 32 i 35 posto. Vodi stabilnu Vladu, ima snažnu parlamentarnu većinu, vodi politiku koja je na dobrobit hrvatskih ljudi", ocijenio je Plenković.

Predsjednik HDZ-a je najavio da će sutra na Središnjem odboru stranke biti niz osvježenja, niz novih kandidatkinja i kandidata, osobito u velikim urbanim sredinama- koji projiciraju snagu HDZ-a ,kao članice obitelji Europske pučke stranke i stranke koja pokriva spektar desnog centra i koja je predodređena da upravlja Hrvatskom na nacionalnoj, županijskoj, gradskoj i općinskoj razini te dade "da svoj obol funkcioniranju europskoga projekta".

Prgomet: Ovu utakmicu ćemo dobiti

Drago Prgomet je poručio da će HDZ ovu utakmicu dobiti.

"Dobit ćemo gradonačelnika grada Zagreba i bit ćemo najjača stranka u zagrebačkoj Skupštini. To ćete imati priliku vidjeti 21. svibnja", poručio je. Rekao je da govoriti o kampanji znači govoriti o HDZ-u koji u zadnjih šest mjeseci pod vodstvom Plenkovića kao premijera vodi državu u kojoj raste BDP, raste izvoz, raste proizvodnja, padaju porezi, rastu plaće. "Ima li bolje kampanje za grad Zagreb i poruke da ćemo to isto činiti i u gradu Zagrebu", istaknuo je Prgomet.

Rekao je da će o programima razgovarati idućih tjedana ali da danas želi poručiti jedno - "u fokusu naše kampanje bit će briga za ljude".

"Mi želimo pomagati ljudima", rekao je. Kazao je i kako zna kako je to bilo u ratu, kada je bio spreman otići u minsko polje i izvući neprijateljske vojnike, a o svojima da i ne govori. "Znam kako je to kada operirate ljude, kada liječite, kada brinete o njima. To želim isto raditi i u gradu Zagrebu. Želim da se svaki građanin grada Zagreba, bio on generacijama u Zagrebu ili tek doselio, osjeća jednako vrijednim i ima pravo i jednaku šansu na uspjeh", rekao je.

Na pitanje hoće li biti prvi na listi za zagrebačku Gradsku skupštinu, te hoće li na toj listi biti Andrija Mikulić i Zlatko Hasanbegović, Prgomet je rekao da će se o listama tek razgovarati. "Sutra će Predsjedništvo stranke donijeti odluku o načinu kako će se kreirati liste, pa budite strpljivi do sutra".

Rekao je da vremena za pripremu ima dovoljno jer njima kao stranci ne treba šest mjeseci da pokažu što znaju. Ističe da su to pokazali vođenjem države u ovih šest mjeseci.

Upitan ima li potporu cijelog HDZ-a Prgomet je odgovorio: "Kako da ne. Vidjeli ste večeras rezultate glasovanja na Gradskom odboru koji je naravno i rezultat konzultacija s vrhom stranke. Čuli ste predsjednika stranke, predsjednika Gradskog odbora. Uopće ne sumnjam da će ovo biti, za razliku od nekih ranijih izbora, jedinstvena potpora HDZ-a svojim kandidatima i da će HDZ imati svog kandidata koji neće biti u sjeni drugih kandidata".

A na novinarsku tvrdnju da je Zlatko Hasanbegović rekao da nije glasovao na Predsjedništvu gradskog HDZ-a, Prgomet je rekao da on to nije primijetio. "Zlatko Hasanbegović jedan je saborski zastupnik, jedan od stotinu članova Gradskog odbora. Možda i nije".

Mikulić je dometnuo da su na Predsjedništvu svi koji su glasovali bili za, a na Gradskom odboru je donesena odluka jednoglasno.

"Prema tome, nemojte uopće dvojiti hoće li imati potporu članstva i šire. Imat će, apsolutno", istaknuo je Mikulić.

Prgomet je na pitanje može li njegovu kampanju otežati ako se nezavisna zastupnica iz Kluba zastupnika HDZ-a Bruna Esih kandidira za gradonačelnicu i ima svoju nezavisnu listu za Gradsku skupštinu odgovorio da živimo u demokratskom društvu u kojem se svatko ima pravo kandidirati. "Izuzetno poštujem gospođu Esih, smatram je izuzetno inteligentnom, elokventnom. Hoće li ona ići u kampanju - ne znam. Ako ide bit će jedna od naših protukandidata. O svojim protukandidatima sve najbolje. Mi ćemo u našoj kampanji govoriti o nama, o našim programima i ono što mi želimo", rekao je Prgomet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:09